Пиріг з горіхами та карамеллю з фініками

Пиріг без рафінованих продуктів в своєму складі! А ще – без молочних!
І до всіх цих переваг варто додати ще один. Ось тільки погляньте на цей пиріг. Так ось, на його приготування потрібно стільки ж часу, скільки ви витратите, що красиво викласти горішки. Тобто 7 хвилин + 7 хвилин. І час запікання, звісно ж.
Доречі, в моєму власному рейтингу корисної випічки цей пиріг зайняв хіба що не перше місце. Його оцінили всі: й діти, й дорослі, й гості. Моя щира рекомендація, особливо, якщо ви полюбляєте волоські горіхи!
І, як ви чудово розумієте, цей пиріг дуже поживний. Все ж таки горіхів в ньому багацько.

Дуже раджу також подивитися рецепти чіа-пудингу й баунті без цукру й молочки.

Рецепт (з розрахунку на форму діаметром 24-26 см):
120 г кокосової олії
50 г кокосового цукру або ерітритолу
5 г солі
120 г рисового цільнозернового борошна
60 г пшеничного цільнозернового борошна
1 велике яйце
200 г фініків без кісточки
80 г води
300 г волоських горіхів половинками

  1. Скласти в чашу блендера (в мене – Термомікс) кокосову олію, цукор, сіль, рисове та пшеничне борошно, яйце. Подрібнити, поки не вийде липка крихта. Викласти в форму для запікання та пальцями розрізняти тісто, сформувати дно та борти пирога. Борти повинні бути невисокими, біля 1,5-2 см.
  2. В чашу блендера скласти фініки та воду. Подрібнювати, доки фініки не стануть однорідною гладкою масою, схожою на карамель. Викласти на пиріг, розрівняти.
  3. На карамель красиво викласти волоські горіхи. Запікати пиріг в розігрітій до 190 градусів духовій шафі 30-40 хвилин. Подавати до столу повністю охолодженим. Смачного!

Коментарі · 2

    1. Если вам непринципиально, есть или нет глютен, тогда обычной пшеничной высшего сорта. Если важно именно безглютеновую, тогда мука сорго.

Залишити відповідь

*

×
Товар додано в кошик

У кошику немає товарів.