Млинці на цільнозерновому борошні

Млинці для тих, хто худне під час Масляної 🙂
Загалом, я придумала цей рецепт, розуміючи, що під час Масляної у мене немає варіантів – я повинна і млинці приготувати, і не погладшати. Рішення вийшло дуже просте – я спекла млинці на цільнозерновому борошні та не додала ані краплі вершкового масла або соняшникової олії.
Давайте одразу про результат.
Ці млинці зовсім не такі, як за моїм сімейним рецептом. Вони не ідеально тонкі та не в дірочку.
Тим не менше у них гарний, насичений смак, мої млинці на цільнозерновому борошні не сохнуть і добре закручуються. Але такі млинці – саме за рахунок борошна та відсутності жиру – неможливо випекти ідеально тонкими. А оскільки млинці між собою я не перемазувала маслом, вони виходили трохи суховаті. Тому я дуже раджу їсти млинці, приготовані за цим рецептом, обов‘язково з начинкою. Наприклад, змастити густим домашнім йогуртом, додати фрукти або сухофрукти та завернути. І буде дуже смачно!

Рецепт:
3 яйця
300 г цільнозернового борошна
400 мл молока
200 мл гарячої води
1 ст.ложка з верхом меда з яскравим смаком (наприклад, гречаного або липового)
1 ч.ложка солі
3 ст.ложки оливкової олії

  1. Яйця злегка збити з сіллю. Додати молоко, перемішати. Потім додати за три рази борошно, кожен раз ретельно вимішуючи тісто віничком. Тісто повинно вийти однорідним. Дати тісту постояти 20 хвилин.
  2. Закип‘ятити воду. Налити в чашку 200 мл, додати мед та розмішати його з водою – мед повинен повністю розчинитися у воді. Після цього медову воду потрібно додати у тісто. Наприкінці додати оливкову олію та ретельно розмішати тісто.
  3. Дуже сильно розігріти сковороду. Пекти млинці, не додаючи вершкове масло та не перемазуючи млинці між собою – вони не будуть злипатися. Ну а потім млинці можна їсти з улюбленими додаваннями. До речі, про незвичайні начинки для млинців я писала ТУТ. Смачного!

Залишити відповідь

*

×
Товар додано в кошик

У кошику немає товарів.