Запіканка з куркою та цвітною капустою

У цій запіканці є один секретний інгредієнт. Впевнена, що у вашому холодильнику він є. Додати його дуже важливо – якимсь чудесним чином він кардинально міняє смак курки: замість звичайного з’являється вишуканий смак, який нагадує дорогу шинку – я таку навіть не зустрічала останні роки.
Час вже зізнатися, що це звичайний
часник. Причому його зовсім небагато. Але в поєднанні з усіма інгредієнтами цієї страви виходить цікавий ефект:)
У цій запіканці є ще багато плюсів: страва виходить досить дієтична; готується швидко та просто; її їдять із задоволенням діти та дорослі; смачно не тільки в перший день, але й після розігрівання.

Любите запіканки? Приготуйте запіканку зі скумбрією – вона подобається навіть тим людям, хто не любить цю рибу!

Рецепт (4-6 порцій):
1 кг цвітної капусти
2 курячих філе
300 мл вершків 15-20% жирності + 3 ст.ложки
3 великих яйця або 4 середнього розміру
200 г улюбленого сиру, який добре плавиться
2 зубчики молодого часнику або 1 зубчик звичайного часнику
Половина пучка кріпу
Чорний перець свіжого помолу
Сіль на смак

  1. Куряче філе нарізати тонкими повздовжніми смужками. Посолити та поперчити.
  2. Цвітну капусту, не разбираючи на суцвіття, нарізати пластинами товщиною 0,5-0,7 см. Якщо буде трохи кришитися (а вона буде) – не страшно, ми все використаємо.
  3. На дно форми для запікання (у мене розміром 20*30 см) налити 3 ст.ложки вершків та розмастити по дну. Викласти шар цвітної капусти – у проміжки насипте капустні крихти. Зверху – шар курячого філе. Потім повторюємо шар капусти та шар філе.
  4. Сир натерти на терці. Часник подрібнити часникодавкою. Укроп дрібно нарізати. Змішати вершки, яйця, половину сиру, часник, кріп та сіль. Рівномірно залити капусту з куркою. Зверху притрусити сиром. Запікати у розігрітій до 190 градусів духовій шафі 40-45 хвилин до рум‘яної скоринки. Смачного!

Залишити відповідь

*

×
Товар додано в кошик

У кошику немає товарів.