Салат з кальмарами

Я придумала цей рецепт як новорічний, але насправді його можна готувати й просто так! Тому що легко, просто та оригінально. А що важливо у новорічну річ – ніякої важкості після нього не буде.
Я знаю, що олів’є та оселедець під шубою – це класика. Але невже тільки класика буде на ваших новорічних столах? А як же ж побільше овочів та салатного листя? Саме так, тому будемо готувати салат з кальмарами.
Є ще 2 плюси цього салату:

  • кальмари легко замінюються на креветки або на мікс морепродуктів
  • кальмарів (або креветок) потрібно зовсім трошки, а значить у вас піде менше часу на приготування салату.

Ну що, готуємо?

Рецепт:
200 г кальмарів
200 г салату айсберг
7-8 перепелиних яєць
100 г консервованої кукурудзи
1 авокадо
½ апельсину
½ лимону
1 ст.ложка оливкової олії
Сіль на смак

  1. В каструлю з холодною водою скласти очищені кальмари (кальмари потрібно очистити від плівки не тільки із зовнішньої, але і з внутрішньої сторони), довести до кипіння, одразу скласти з вогня та промити під холодною водою. Готові кальмари нарізати кільцями.
  2. Відварити до готовності перепелині яйця. Дати їм охолонути, очистити, нарізати половинками.
  3. Авокадо очистити від шкірки та нарізати великими кубиками. Вичавити на авокадо сік лимону та перемішати.
  4. Половину апельсину очистити від шкірки, розібрати на скибочки, кожну скибочку розрізати на 3-4 частини.
  5. Салат айсберг нарізати кубиками, розміром зі шматочки авокадо. До айсбергу додати авокадо, апельсин, кальмар, яйця, кукурудзу, заправити оливковою олією та посолити. Перемішати. Смачного вам!

Залишити відповідь

*

×
Product added to cart

Немає товарів у кошику.