Вареня з черешні з лимоном та м‘ятою

Сезон черешні у розпалі! Зараз самий час їсти черешню кілограмами, але що робити, якщо черешні занадто багато? А якщо вона ще й псується?

Доречі, червона (або інколи її називають чорна, вона на фото) черешня завжди псується швидше за жовту. Тому саме з неї я приготувала смачне вареня на зиму! Ви можете і жовту використати, також буде смачно, просто зовнішньо виглядатиме інакше.

Рецепт (5 баночок вареня по 0,5 л):
2 кг вже очищеної від кісточок черешні
1 кг цукру
2 соковиті лимони
4 гілочки м‘яти
1 пакетик Желфіксу 2:1 (якщо є в наявності, можна і без нього)

  1. Очищену черешню засипати цукром, обережно перемішати. Додати цедру 2-х лимонів, сік 2-х лимонів та цілі гілочки м‘яти. Поставити на середній вогонь, довести до кипіння, виключити та залишити на декілька годин або на ніч. Це потрібно для того, щоб вареня наситилося ароматом лимону та м‘яти.
  2. З вареня дістати м‘яту та викинути. Додати Желфікс (він зробить ваше вареня більш густим), перемішати та варити вареня до кипіння, а потім ще 3-5 хвилин. Готове вареня розлити по стерилізованим банкам та закрити кришками. Смакуємо взимку 😀

    Важливо!
  • Желфікс – єдиний надійний загусник вареня, перевірено роками. Або додаєте його, або нічого.
  • У варені мало цукру, але цієї кількості достатньо, особливо якщо ви додасте Желфікс. Якщо сумніваєтесь, можете додати більше цукру, наприклад 1,5 кг на 2 кг ягід.
  • Лимонний сік – також консервант. Він допомагає вареню не скиснути.

    Смакуйте 🍒🍒🍒

Залишити відповідь

*

×
Product added to cart

Немає товарів у кошику.