Шоколадно-яблучний кекс

Шоколад та яблука – як вам поєднання?
На мою думку, воно просто ідеальне. Особливо якщо це все поєднується в одному кексі, який до того ж готується просто елементарно.
Попереджаю: кекс виходить великим. Так що якщо сумніваєтесь, можете сміливо ділити кількість продуктів на 2 та готувати.
Ось тілько розмір не впливає на швидкість поїдання кексу. Я попередила, якщо що 🙂

Більше рецептів з поєднанням яблук та шоколаду? Дивіться рецепт шоколадної шарлотки.

Рецепт:
2 великих яблука або 3 яблука середнього розміру
3 великих яйця або 4 яйця невеликого розміру
200 г цукру
175 г вершкового масла
200 г пшеничного борошна вищого сорту
2 ст.ложки какао
10 г (упаковка) розпушувача
1 ч.ложка кориці
50 г темних родзинок
Велика дрібка солі

  1. В блендер або комбайн розбити яйця, додати сіль та цукор й збивати до невеличкої піни.
  2. Розтопити вершкове масло, але не нагрівати його. Додати в яєчно-цукрову суміш, продовжити збивати.
  3. Яблука натерти на великій тертушці зі шкіркою.
  4. В тісто додати борошно, какао, корицю та розпушувач. Вимішати до однорідності. Потім додати яблука та родзинки, вимішати ще раз. Перекласти тісто в форму і запікати 50-60 хвилин за температури 160-165 градусів. Дати час на охолодження і тільки після цього розрізати. Смачного!

Залишити відповідь

*

×
Product added to cart

Немає товарів у кошику.