Зелена курка

Ось така дивна назва страви вийшла 🙂
Насправді це запечене куряче філе, що було нафаршировано вершковим шпинатом, в зверху — сирна скоринка. Довга назва б вийшла — зелена курка простіше 🙂
Так ось, зелена курка вийшла дуже вдалою: соковитою, вершковою, трохи хрусткою зверху. І окремий бонус — простота приготування: 5 хвилин на підготовку, а далі духова шафа готує замість вас!

Любите шпинат? Подивіться рецепт шпинатного супу.

Рецепт:
2 великих курячих філе загальною вагою близько 700 г
150 г шпинату
2 ст.ложки крем-сиру
5 зубків часнику
50 г пармезану
1 ст.ложка оливкової олії
Сіль на смак

  1. Шпинат буйно порізати. Зубки часнику очистити і так само нарізати великими шматочками.
  2. Розігріти на сковороді оливкову олію. Додати часник і шпинат. Тушкувати часник зі шпинатом на середньому вогні 3-4 хвилини, додати крем-сир, готувати ще 1-2 хвилини. В кінці додати столову ложку пармезану, перемішати.
  3. У кожному курячому філе зробити кишеньку — повздовжній надріз посередині філе. Наповнити кишеньки начинкою зі шпинату. У вас залишиться трохи начинки, додайте до неї решту пармезану та перемішайте.
  4. Форму для запікання змастити оливковою олією. Викласти куряче філе, посолити ззовні. Змастити верх сумішшю шпинатної начинки та пармезану. Випікати в розігрітій духовій шафі 40-45 хвилин за температури 180 градусів. Скоринка має бути рум’яною, а курка — соковитою і водночас пропеченою. Смачного! 

Залишити відповідь

*

×
Product added to cart

Немає товарів у кошику.