Хрустке вівсяне печиво

Приголомшливо хрустке печиво з гарбузовим насінням, несолодке, але дуже смачне!!!
Цей рецепт уже другий в моєму блозі, який придумала не я, а моя підписниця. Першим був томатний джем, ну а тепер – вівсяне печиво від Іри Кривець. Я перерахувала рецепт в грами та дещо змінила (Іра пропонує використати насіння соняшника, а я їх замінила на гарбузові, хоча в початковому рецепті було вказано, що з насінням можна експериментувати, додавати льон, кунжут тощо).
Вівсяне печиво «як з дитинства» хочуть приготувати багато людей. Я багато експериментувала і в мене є мій улюблений рецепт. Але це печиво цілковито інше. Більше нагадує печиво з насіння, але несолодке. До речі, через те, що печиво трохи сухувате, я дуже рекомендую (як і Іра) насолоджуватися ним з молоком, чаєм або компотом. А ще, з кружочком банану зверху, хто хоче щоб було солодко. І для ласунчиків я раджу додати в печиво ще 50 г солодких родзинок:)

Рецепт (1 деко печива):
175 г вівсяних пластівців
150 г житнього борошна
75 г гарбузового насіння
1 ст.ложка цукру
Дрібка солі
12 г/ 1 ½ ч.ложки розпушувачу
100 мл оливкової или виноградної олії
50-75 мл води

  1. Змішати всі сухі інгредієнти: вівсяні пластівці, борошно, розпушувач, насіння, цукор та сіль.
    Додати в суху суміш рослинну олію та вимісити ложкою або силіконовою лопаткою. Потім по 1-2 ст.ложки додавайте воду, поки тісто не стане легко ліпитися.
  2. Скачати кульки з тіста розміром як волоський горіх. Розплющити кожний з них руками і викласти на деко. Випікати в розігрітій до 180 градусов духовій шафі 20 хвилин на режимі конвекції. Якщо ж такого режиму в вашій духовій шафі немає, випікайте печиво по 15 хвилин з кожної сторони. Смачного! І особисто від мене величезне дякую Ірі за рецепт – він точно надовго увійде в раціон моєї сім‘ї!

Залишити відповідь

*

×
Product added to cart

Немає товарів у кошику.