Хумус із в’яленими томатами

5 років я розбиралася у тонкощах приготування цієї страви. І буду з вами чесною — я все-одно не зможу розкрити їх усіх розкрити в одному рецепті. Бо їх безліч. Тим не менш спробую. 
Отже, перший етап — приготування нуту. Важливо спочатку замочити його, а потім відварити. Це і швидше, і нут виходить смачнішим, і текстура хумусу буде правильною.
Наступний важливий момент — вибір основної спеції, а саме — зіри. Про зіру я описала всі подробиці у моєму «Гайді з плову». Для хумусу вам також потрібна узбецька зіра, а не іранська.
Іще момент: в рецепті всі інгредієнти вказано в грамах, щоб у вас вийшов саме той смак, який потрібен.
На додаток.
Я напишу два варіанти приготування хумусу: без Термомікса та з ним. Другий варіант набагато простіший, як і все, що готується з використанням цього найкращого кухонного помічника
.

Залишився відварений нут? Його можна заморозити або приготувати дієтичний фалафель.

Рецепт:
300 г відвареного нуту (дуже раджу цей нут)
50 мл рідини, злитої з відвареного нуту
25 мл лимонного соку
30 мл оливкової олії extra virgin + полити зверху
5-6 шт. в’ялених томатів
1 ч.ложка тахіні
½ ч.ложки узбецької зіри
½ ч.ложки сушеного часнику
Сіль на смак

  1. Щоб відварити нут, потрібно замочити його на 12 годин у пропорції 1 частина нуту та 4 частини води. Щоб отримати 300 г відвареного нуту, вам потрібно замочити 100-200 г сухого нуту. Далі потрібно злити воду та відварити нут до готовності у новій підсоленій воді. Це забере близько 1 години. Якщо маєте Термомікс ТМ6, раджу готувати в режимі повільноварки 6 годин за температури 95 градусів із насадкою «Хвиля».
  2. У чашу потужного блендера скласти всі інгредієнти, включаючи подрібнену в ступці зіру. Перемолоти всі інгредієнти блендером до однорідного стану. Перемолоти нут до потрібної консистенції зможе далеко не кожний блендер. З Термоміксом я вкладаюсь у 30 секунд, подрібнюю на швидкості 7. У решті випадків ви витратите набагато більше часу. Готовий хумус викласти у тарілку, додатково полити оливковою олією. Смачного!

Залишити відповідь

*

×
Product added to cart

Немає товарів у кошику.