Кукурудзяне печиво з чебрецем (без глютену)

Безглютенове дуже смачне печиво з легкою кислинкою та приголомшливим ароматом!
Я регулярно захоплююсь тим чи іншим рецептом. Пам‘ятаю, були рогалики, які я регулярно випікала з різними начинками. Потім – найпростіше печиво. Після – сирний пиріг, правда він і зараз мій улюбленець, дуже смачно та просто.
Але у всіх цих рецептів з‘явився серйозний конкурент. І це – кукурудзяне печиво з чебрецем. Тому що це незвично та шалено смачно!
Цей рецепт придуманий спеціально для кукурузного борошна, адже саме з безглютенових видів борошна ви, мої читачі, захотіли, щоб я придумала нові рецепти. Ось і вийшло це чудове печиво, яке я тепер дуже всім раджу:)

Рецепт:
230 г / майже 2 склянки кукурудзяного борошна дрібного помолу
1 яйце
100 г / ½ склянки цукру
2 ст.ложки сметани
50 мл оливкової олї
½ лимону
10 г / 10-15 гілочок свіжого чебрецю
½ ч.ложки соди

  1. Натерти цедру ½ лимону та видавити сік.
  2. Обірвати листочки чебрецю з гілочок.
  3. У миску насипати кукурудзяне борошно, додати цукор, соду, цедру лимону та листочки чебрецю. Перемішати, додати сметану, лимонний сік, оливкову олію та руками вимісити тісто. Тісто не повинно липнути до рук та розсипатися.
  4. Деко застелити пекарським папером або силіконовим килимком. Із тіста руками зкатати кульки розміром як волоський горіх, а потім приплюснути його так, щоб печиво виходило круглої форми. Викласти печиво на деко.
  5. Випікати печиво 15 хвилин у розігрітій до 200 градусів духовій шафі. Серединка печива залишиться м‘якою, а краї – хрусткими. Смачного!

Залишити відповідь

*

×
Product added to cart

Немає товарів у кошику.