Лазанья “4 сира”

Всім , хто любить сир, присвячується!!!
Якщо в ресторані ви замовляєте піццу «4 сири», а при виборі равіолі зупиняєтеся на сирному різновиду, то вам точно сподобається ця лазанья!
Отже, давайте для початку згадаємо, що ніякого класичного набору сирів для всім відомої піцци «4 сири» не існує. Хтось вважає, що пармезан – обов‘язковий компонент цієї піцци. Інші називають горгонзолу, треті – моцареллу. Едам, дор блю, тильзитер, чеддер, грюйєр – всі ці сири можуть стати складовими цієї піцци, ось тільки обрати нам потрібно тільки 4 з них.
Але для лазаньї «4 сири» потрібен той сир, який ніколи не входить в піццу – це м‘який сир, наприклад, рікотта. Все-таки потрібно, щоб лазанья тримала форму. І я думала саме про рікотту – ось тільки її не було в 3-х найближчих магазинах. Моя улюблена охолоджена паста для лазаньї від ТМ “Kulinarium Meister” була, причому найсвіжіша, а ось рікотти не було.
Але ж не відміняти без рікотти лазанью на вечерю. А чим можна замінити італійську рікотту? Звичайно, українським сиром! Обрати потрібно дрібнозернистий, некислий, несухий. І не лайте мене за такий сміливий крок – я вже використовувала сир замість рікотти в приготуванні канелоні зі шпинатом і точно знаю, що кисломолочний сир не псує смак цієї страви.

Рецепт:
1 упаковка тіста для лазаньї та канелоні ТМ “Kulinarium Meister”
500 г сиру 5% жирності
500 г моцарелли
100 г пармезану
100 г дор блю
500 мл вершків 10% жирності
50 г вершкового масла
40 г пшеничного борошна вищого гатунку
½ ч.ложки мускатного горіха
Сіль на смак

  1. Приготувати соус бешамель: в сотейнику розтопити вершкове масло, додати борошно і на середньому вогні підсмажити його до появи горіхового запаху. Додати 100 мл вершків і з допомогою віничка вимішувати соус, поступово доливаючи всі вершки. Грудочків бути не повинно! Потім додати мускатний горіх і нарізаний шматочками сир дор блю.
  2. Продовжувати помішувати соус, поки сир повністю не розплавиться. Готовий соус зняти з вогню.
  3. Моцареллу натерти на терці. Змішати з сиром, посолити на смак.
  4. На дно форми для запікання викласти 2 столових соуси бешамель. Потім чергувати шар пасти, сир з моцареллою, а потім соус. Останній шар – соус бешамель та дрібно натертий пармезан. Запікати лазанью 40 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовій шафі. Смачного!

Залишити відповідь

*

×
Product added to cart

Немає товарів у кошику.