Маковий рулет

Маковий рулет для мене передусім великодня випічка. Моя бабуся завжди випікала пасочки та маковий рулет. І саме його ми з братом чекали найбільше. Адже в магазинному маковому рулеті завжди було замало маку, а ось в рулеті бабусі — багато.
Тепер готувати маковий рулет стало набагато простіше — в кожному великому магазині можна купити готову макову начинку. Але я все одно розкажу весь процес, зокрема і як готувати начинку за допомогою блендера.

А ви готували паску з начинкою з вершкового крему та ягід? Дуже раджу.

Рецепт (2 великих рулети):
Тісто:
400 г пшеничного борошна вищого ґатунку
20 г свіжих дріжджів
100 г цукру
100 мл молока
80 мл ряжанки жирністю 4%
3 яєчних жовтка
40 г вершкового масла кімнатної температури
20 г оливкової олії
Дрібка солі

Макова начинка:
300 г маку
170 г цукру
3 яєчних білка

Борошно для розкачування тіста
Жовток для змащення рулету

  1. Мак промити, залити 1 л води та варити 1 годину, помішуючи. Потім злити всю воду та залишити мак на ситі, щоб стекла зайва рідина.
  2. Мак змішати із цукром, поділити на декілька частин та перебити у потужному блендері. Можна перетолокти у макітрі. Я подрібнюю всю кількість одночасно у Термоміксі (5 разів по 30 секунд на швидкості 9). Готову начинку змішати з яєчними білками.
  3. Замісити опару: нагріти молоко та ряжанку до температури 40-45 градусів, додати дріжджі, 20 г цукру та 100 г борошна. Залишити в теплому місці на 30 хвилин — опара підніметься вдвічі.
  4. До опари додати цукор, що залишився, сіль, жовтки та 200 г борошна. Замісити тісто. Додати вершкове масло, оливкову олію та 100 г борошна. Вимішати тісто, яке має зовсім трошки липнути до рук. Залишити тісто в теплому місці на 2 години та накрити рушником.
  5. Тісто, яке збільшилося вдвічі, обім’яти, викласти на робочу поверхню, посипану борошном, і розділити на дві частини. Розкатати половину тіста, утворивши прямокутник. Нанести макову начинку на ¾ поверхні тіста, загорнути рулет із намащеного маком боку. Повторити те саме з другим рулетом. Обидва рулети намастити жовтком.
  6. Поставити рулети в духову шафу на температуру 50 градусів. За 30-40 хвилин збільшити температуру до 180 градусів та випікати 40-45 хвилин. Готові рулети дістати з духової шафи та охолодити. Смачного!

P.S. Як я загортала рулет. На краю без начинки зробила непарну кількість надрізів. Із двох смужок скрутила джгути та закріпила їх із протилежного боку рулету.

Залишити відповідь

*

×
Product added to cart

Немає товарів у кошику.