Швидкий пармезановий пиріг

Не з першого разу, але я придумала смачнючий та дуже простий у приготуванні пармезановий пиріг! Як закуска, сніданок, перекус або замість фокачі чи брускети до гарячого супу мінестроне або до томатного супу з моєї Добірки літніх рецептів — ви будете у захваті!

Часте питання: а чи можна цільнозернове борошно в рецепті замінити на звичайне? Так, можна, але його потрібно буде на 50 г більше. Хоча я задумала цей рецепт саме із цільнозерновим борошном. Мені подобається структура, яку дає це борошно саме в цьому пирозі.

Рецепт (на форму діаметром 20 см):
3 невеликих яйця
100 г пармезану
½ пучка базиліку
200 г йогурту жирності 2%
200 г цільнозернового борошна
1 ч.ложка солі
1 ч.ложка соди
1 ст.ложка лимонного соку або яблучного оцту
100 г помідорів чері
Кедрові горішки для прикрашання
Вершкове масло для змащування

  1. Натерти пармезан на дрібній терці, листя базиліку дрібно нарізати. Я складаю сир та листя в Термомікс і подрібнюю 10 секунд на швидкості 10. 
  2. До пармезану додати яйця, сіль та йогурт. Ретельно перемішати. Додати за два рази борошно та перемішати ще раз. У кінці додати соду, гашену оцтом. Ще раз перемішати. Якщо готуєте в Термомікс, до сиру скласти всі інгредієнти та вимішувати в режимі «Тісто» 3 хвилини. 
  3. Форму для випікання змастити вершковим маслом. Викласти все тісто, а зверху одним шаром помідори. Присипати кедровими горішками. Випікати пиріг у розігрітій до 180 градусів духовій шафі 25-30 хвилин. Почекати, доки повністю охолоне. Смачного! 

Залишити відповідь

*

×
Product added to cart

Немає товарів у кошику.