Секрети яйця-пашот

Вже стільки сказано про яйце-пашот, але питань менше не стає. Я детально описувала приготування рецепт пашоту у рецептах овочей по-індійськи та яєць Бенедикт. Але немає межі досконалості, я покращую свої навички далі та ділюся новими відкриттями.

Доречі, хочете подивитись відео – вам до мене в Інстаграм. Там я готую авокадо-тост зі звичайною пекінською капустою, крем-сиром та салатною редькою.

Головне: як варити пашот красивої форми та без пластівців:
🥚 купуємо найсвіжіші яйця – це дуже важливо
🥚 яйце розбиваємо у ситечко, щоб зайвий більш рідкий білок міг стекти, який пішов би пластівцями, якби ми цього не зробили;
🥚 чекаємо стільки часу, скільки у нас є можливість чекати, хоч 30 секунд, чкщо часу немає, або ж 5 хвилин, поки готуєте решту компонентів авокадо тостів;
🥚 в каструлі вода, що тільки но закипіла, нічого не треба додавати, все вийде;
🥚 навіть воронку крутити не потрібно;
🥚 яйце в окроп одним рухом та відварюємо. Скільки – залежить від розміру яйця. В середньому 2 хвилини. Можете перевіряти у процесі: дістали шумовкою та обережно натискаємо на жовток. Занадто рідкий жовток, як холодець, що не застиг, – варити ще. Жовток має бути м’яким, але форма повинна триматися.
🥚 дістаємо шумовкою на паперовий рушник, щоб всмокталась зайва вода. Потім – на тост.
🥚 я зазвичай відварюю одразу по 2 яйця-пашот. Викладаю одне яйце – розбиваю у сито друге. чекаю, коли вода знову закипить та викладаю друге яйце у каструлю. Якось готувала сніданок для нас та друзів, варила пашоти нон-стоп, перетримала тільки останній.

Сподіваюсь, тепер у вас точно все вийде!

Залишити відповідь

*

×
Product added to cart

Немає товарів у кошику.