Паста з баклажанами та м’ясними фрикадельками

Діти люблять пасту. Дорослі люблять пасту. Всі люблять пасту. Мабуть тому ця страва одна з найпопулярніших у всьому світі!
Ще один плюс пасти – це її різноманітність!
Тільки у мене у блозі є і паста карбонара, і паста з вонголє, і лазанья, і багато інших італійських страв та моїх варіацій на цю тему.
А сьогодні я хочу запросити пасту з баклажанами і фрикадельками. Трохи розмарину дуже збагатить смак цієї страви – тому постарайтеся його додати!

Рецепт:
300 г пасти – у мене спагетті
400 г яловичого фаршу
300 г / 2 баклажани середнього розміру
1 велика цибулина
1 велика морква
2 великих болгарські перці червоного кольору
1 великий помідор
4 зубчики часнику
100-200 г натертого пармезану
2 ст.ложки оливкової олії
20 г вершкового масла
1 гілочка розмарину
1 ч.ложка чорного перцю свіжого помолу
1 перець чилі за бажанням
Сіль на смак
Табаско за бажанням

  1. Баклажани нарізати крупними кубиками та обсмажити до легкої рум‘яності на пательні з мінімальною кількістю олії, а краще взагалі без неї. Перемішуйте баклажани, щоб вони не пригорали. Баклажани не повинні бути повністю готові, достатньо готовності на 50-60%. Можна використати пательню-гриль.
  2. Болгарські перці обсмажити на сухій пательні до чорного кольору. Скласти в глибоку тарілку, накрити кришкою і дати охолонути.
  3. Яловичий фарш посолити, поперчити, за бажанням додати табаско. Вимішати фарш, скатати ковбаски і розрізати їх на невеликі фрикадельки.
  4. Болгарський перець очистити від шкірки, плодоніжки та насіння. Нарізати кубиками. Помідори, очищену цибулю та моркву крупно нарізати. Часник очистити і зубчики розчавити.
  5. Оливкову олію та вершкове масло розігріти на пательні разом з гілочкою розмарину і часником. Додати цибулю і моркву і тушкувати на середньому вогні при закритій кришці. Дістати і викинути гілочку розмарину. В пательню додати фрикадельки, баклажани та перці, готувати 10 хвилин при закритій кришці. В кінці додати помідори і, якщо хочете, перець чилі. Тушкувати ще 5 хвилин.
  6. Відварити пасту до стану al dente. Змішати соус і пасту. Зверху розкришити пармезан і одразу ж подавати до столу. Смачного!

Залишити відповідь

*

×
Товар додано в кошик

У кошику немає товарів.