Сливовий коблер

Що таке коблер? Це пиріг, який здобув популярність у Британії та США. Коблер завжди двошаровий: нижній шар — фруктовий, верхній — це тісто.
У наших реаліях такі пироги вважаються незвичними. Адже як це — рідка фруктова основа знизу розтікається, доведеться їсти ложкою.
Саме тому я адаптувала коблер під наш смак. Зробила більш густий сливовий шар і трохи більше тіста, ніж зазвичай.

І ще, приготування пирога забере у вас не більше 10 хвилин. Та 25-30 хвилин у духовій шафі. Все 😀

Любите швидкі сливові пироги? Маю ще один класний рецепт!

Рецепт (на форму великого розміру, у мене 20х30 см):
Сливовий шар:
1 кг слив
2 см кореня імбиру
2 ч.ложки кориці
2 ст.ложки кукурудзяного крохмалю
2 ст.ложки цукру

Тісто:
220 г пшеничного борошна
100 г цукру
100 г вершкового масла з холодильника
100 мл молока
1 велике яйце
¼ ч.ложки солі
1 ч.ложка розпушувача

  1. Сливи нарізати половинками, додати натертий імбир, решту інгредієнтів сливового шару та перемішати. Викласти шаром у форму для запікання.
  2. У блендер скласти борошно, цукор, масло кубиками, розпушувач та сіль. Подрібнити до стану крихти. Додати яйце та молоко, перемішати. Вийде густе тісто.
  3. Викласти тісто на сливи за допомогою ложки, розрівняти. Запікати в розігрітій до 180 градусів духовій шафі 25-30 хвилин. Смачного! 

Залишити відповідь

*

×
Product added to cart

Немає товарів у кошику.