Салат з куркою та дуже смачною заправкою

Салатна заправка – ось головний інгредієнт цієї страви!!!
Саме заправка перетворює стандартний набір продуктів в оригінальну і дуже смачну страву!
Цю страву я віднесла до дієтичних рецептів. Так, вона дуже ситна. І так, її можна багато з‘їсти – ви ж пам‘ятаєте, заправка ну дуже смачна. Тим не менше, це ідеальний обід або вечеря будь-кого, хто хоче скинути пару кілограм. Особливо, якщо крім обмеження їжі, присутні і фізичні навантаження.
Основа заправки, про яку я так багато говорю, – густий йогурт.
Особисто я готую йогурт сама із заквасок Milk Day, тому точну жирність сказати не можу (хоча молоко використовую 2,6%). Йогурт виходить густим і солодким, саме таким, яким він повинен бути для соусу. Кефір занадто рідкий, сметана – жирна. Тому, якщо ви купуєте йогурт, раджу використовувати жирністю 2-9%.

Доречі, з домашнього йогурту я готую й десерти, й сальсу для риби!

Рецепт:
100 г листів свіжого молодого шпинату
1 відварене куряче філе
3 яйця
100 г фіолетової солодкої цибулі
200 г йогурту
1 ч.ложка рідкого меду
1 ч.ложка солодкої гірчиці (краще німецької, вона з меншою гірчинкою)
Сіль на смак

  1. Яйця покласти в каструлю з сіллю і варити 5 хвилин після закипання. Потім промити холодною водою до охолодження. Почистити яйця.
  2. Закип‘ятити 0,5 л води. Цибулю нарізати дрібним кубиком, скласти в сито і обдати окропом. Дати цибулі охолонути – прямо в ситі, щоб, до того ж, стекла зайва вода.
  3. Яйця порізати на 8 частин. Варене куряче філе – великими кубиками.
  4. Змішати йогурт, мед, гірчицю та цибулю. Додати сіль на смак.
  5. Промитий і висушений шпинат викласти в блюдо. Зверху викласти курку і яйце, присолити і полити салат заправкою.Смачного!

Залишити відповідь

*

×
Product added to cart

Немає товарів у кошику.