Гостра запечена цвітна капуста

Обожнюю цвітну капусту, а особливо, коли її спокійний смак доповнюється іншими, ще більш яскравими смаками! Пропоную на цей раз взяти капусту, а до неї приготувати соус. При цьому соус буде непростим, а гострим: ми змішаємо солений смак, солодкий, кислий, а довершимо його величеньким шматочком перця чилі. То ж, з’їдаючи шматочок капусти, ви відчуєте всю смакову палітру. Впевнена, що вам сподобається.

А що до капусти??? Думаю, курячі палочки підійдуть як можна краще.

Рецепт:

Головка цвітної капусти вагою біля 600-700 г
50 мл соусу Coconut Aminos або соєвого соусу
1,5-2 ст.ложки коричневого цукру (якщо використовуєте соєвий соус, цукру потрібно як раз 2 ст.ложки)
30 мл рисового або кокосового оцту
30 мл кунжутної олії
2 зубчиків часнику
1 перець чилі або 1 ч.ложка кайєнського перцю
2 ч.ложки кукурузного крохмалю
100 мл окропу

  1. Цвітну капусту розібрати на суцвіття та приварити у киплячій воді 5 хвилин після закипання. Винути шумовкою.
  2. Кукурузний крохмаль залити окропом. Вимішати до однорідної маси. Додати цукор, перемішати.
  3. В іншій мисці змішати соус Coconut Aminos (або соєвий), оцет та кунжутну олію. Часник натерти на дрібній тертушці, перець чилі подрібнити та додати до соусу. Змішати з крохмальною сумішшю.
  4. Відварену капусту викласти в ємкість для запікання. Духову шафу включити на 200 градусів. На капусту налити соус, перегорнути кожне суцвіття, щоб соус огорнув суцвіття зі всіх сторін. Поставити у духову шафу на 10 хвилин. Дістати форму для запікання, перегорнути суцвіття та повернути у духовку ще на 10 хвилин. Якщо хочете більш виражену скоринку, перегорніть капусту ще раз та поверніть у духову шафу ще на 10 хвилин. Готову капусту подавати гарячою. Смачного!

Залишити відповідь

*

×
Товар додано в кошик

У кошику немає товарів.