Турецький сочевичний суп

Я стараюся готувати ті страви, які актуальні саме для вас!
Коли я запитала, які рецепти вам потрібні, одразу декілька людей написали – турецький суп із сочевиці!
Інколи я думаю, що думки матеріальні. Адже майже одразу після цієї розмови я поїхала в Стамбул. Робоче відрядження, нічого особливого, але перше, що я спитала у своїх колег-жінок стало: дайте мені рецепт вашого супу! 
Отже, як у будь-якої класичної страви, у цього супу є багато варіацій. В кожному регіоні Туреччини його готують по-своєму. Але відразу декілька моїх турецьких колег сказали, що я повинна взяти рецепт Туби, тому що її рецепт – кращий! Туба родом із Самсуна – це місто на березі Чорного моря. І там готують суп із сочевиці (до речі, на турецькій мові – мерджимек) саме за цим рецептом. До речі, мені декілька разів повторили, що для супу потрібна саме червона сочевиця. І навіть не повірили, що в Україні її можна легко купити. Тому купуємо сочевицю і готуємо турецький суп з сочевиці або більш звичний сочевичний суп з куркою.

Рецепт (6 порцій):
1 чашка червоної сочевиці (об‘ємом 250 мл)
5 чашок артезіанської води «Краплинка»
1 невелика морква
2 ст.ложка сушеної (не свіжої, це важливо) м‘яти
2 зубчики часнику
1 велика цибулина
3 ст.ложки оливкової олії
1 ст.ложка пшеничного борошна або½ ст.ложки крохмалю (кукурузного або картопляного)
100 мл холодної води
Чорний перець свіжого помолу на смак
Сіль на смак

  1. Моркву натерти на тертушці. Додати в кастрюлю разом з сочевицею і водою. Варити на низькому вогні до стану, доки сочевиця повністю не втратить форму. Це займе біля 20-30 хвилин. Наприкінці обов‘язково посоліть.
  2. На сковороді розігріти оливкову олію. Додати дрібно нарізані часник і цибулю. Тушкувати на середньому вогні до прозорості. Потім додати сушену м‘яту, чорний перець свіжого помолу і тушкувати ще 3 хвилини.
  3. Борошно або крохмаль розвести холодною водою.
  4. Додати м‘ятну запарку та розведене борошно/крохмаль в суп. Варити все разом 3 хвилини після кипіння. Якщо любите більш гладкі супи, наприкінці подрібніть блендером. Хоча в принципі суп готовий і без додаткового подрібнення. Подавати з йогуртом і гострою олією (для цього сильно нагрівають оливкову олію, додають пластівці перця чилі і смажать декілька хвилин). Смачного!

Залишити відповідь

*

×
Товар додано в кошик

У кошику немає товарів.