Ягідна галета

Ягідна галета – це найпростіший в приготуванні пиріг. Але давайте спочатку про саме слово – галета. Придумали цей вид випічки французи (так, і це теж придумали вони), і спочатку ідея була в наступному: це максимально суха та пісна випічка, яку повинно бути зручно транспортирувати без втрати якості. Звичайно ж, спочатку французи думали про моряків.
Але час ішов, необхідність транспортувати випічку на такий довгий період пропадала, і кондитери вирішили, що галета – занадто суха, їй не вистачає начинки. І почали з ними експериментувати.
Я також експериментую з начинками для цього пирога, а ось з тістом – вже ні. За порадою підписниці використовувала тісто для піци від ТМ Kulinarium Meister. Вийшло швидко, і результат – саме такий, який і повинен бути. Адже тісто в даному пирогу повинно залишатися сухим. І це вийшло! Для пирога я використовувала малину, ви ж можете використати будь-які інші ягоди або їх мікс. Думаю, що й з абрикосами повинно бути смачно!

Хочете більше випічки з малиною? За ЦИМ посиланням – ще один пиріг з малиною.

Рецепт:
250 г тіста для піци від ТМ Kulinarium Meister
500 г будь-яких свіжих ягід або їх мікс
3 ст.ложки вівсяних пластівців
3 ст.ложки цукру
½ ч.ложка кориці

  1. Вівсяні пластівці подрібнити в блендері до стану борошна. Змішати з цукром, корицею і половиною малини.
  2. У ТМ Kulinarium Meister тісто вже розкатане і перекладене пергаментною бумагою, так ось потрібно просто розкатати шар тіста по бумазі, виклавши на деко. По центру, відступаючи від краю по 3-4 см, викладіть начинку, зверху додайте малину, що залишилася. Краї тіста завернути над начинкою та, защипуючи, сформувати круглу галету. Випікати пиріг 30 хвилин у розігрітій до 190 градусів духовій шафі. Смачного!

Залишити відповідь

*

×
Product added to cart

Немає товарів у кошику.