Заливне з язиком та овочами

Святкова страва вийшла:) і, до речі, досить легка як в приготуванні, так і в споживанні: адже страва подається як м‘ясна, та насправді овочів в ній не менше!
Особисто я приготувала її за лічені хвилини ще й тому, що з літа у мене є багато заготовок. Став у нагоді зелений молодий горошок і моя улюблена суміш-рятівниця під назвою мексиканська. Ох, як багато обідів та вечерь врятовані цією сумішшю – кожний рік я нарощую кількість саме цієї заморозки. Недарма, ой недарма!
Але розуміючи, що не у всіх є така суміш, в рецепті я вкажу норму для кожного овоча окремо. Ви можете щось додати, щось забрати – все на ваш смак. Ви можете використати заморожені овочі, як я (і вкажу як підготувати овочі для заливного, але в сезон купуйте свіжі овочі, приварюйте та використовуйте!
І наостанок. Зверніть увагу на те, чим краще розрізати заливне. Це важливо, щоб зберегти форму і гарний розріз.

Рецепт (на фото – порція, але можна готувати й ½ порції):
1 кг яловичого язику
300 г замороженого горошку
200 г замороженої кукурудзи
100 г замороженої брокколі
100 г замороженої цвітної капусти
2 моркви невеликого розміру
1 велика цибулина
0,5 л курячого бульйону
25 г желатину
2 лаврових листа
5 шт духм‘яного горошку
Білий перець свіжого помелу за смаком
Сіль на смак

  1. Язик залити водою, довести до кипіння, воду злити, язик промити. Повторно залити язик чистою водою, додати очищену цибулю, лавровий лист та духм‘яний перець. В середині варки додати моркву і посолити. Продовжити варити язик до готовності на середньому вогні. Потім злити бульйон (моркву не викидайте), обдати язик холодною водою, охолодити, очистити від білих частин.
  2. Заморожені овочі залити окропом, накрити кришкою та залишити на 10 хвилин.
  3. Залити желатин курячим бульйоном та залишити на 10 хвилин.
  4. Язик та моркву нарізати дрібним кубиком.
  5. З овочів злити воду, при цьому 0,5 літра цієї води додати до желатину, а овочі – до язику.
    Перемішати овочі та язик, розкласти суміш по формах: можна використати пласкі форми, а можна, як я, використати форму для кекса.
  6. Желатин з усією рідиною поставити на вогонь. Перед початком кипіння зняти, посолити та додати перець. Розлити по формах.
  7. Форми з заливним поставити в холодильник до застигання. Для розрізання заливного використовуйте теплий гострий ніж (для цього достатньо потримати ніж під гарячою водою) або рельєфний ніж для нарізки хліба. Смачного!

Залишити відповідь

*

×
Товар додано в кошик

У кошику немає товарів.