Пиріг «3 овочі та сир»

1,5 кг овочів в одному пирозі! Безумно хотіла саме такий — дуже овочевий пиріг із тонким хрустким тістом. І все вийшло, щоправда не з першого разу. І все через те, що я зекономила на спеціях, тому пиріг вийшов запрісним. Плюс мені хотілося не просто багато, а надміру багато овочів у середині пирога.
Зрештою, я задоволена на 100%. Та рекомендую вам його приготувати.

Рецепт (пиріг діаметром 24-26 см):
Тісто:
200 г вершкового масла з морозилки
150 г цільнозернового пшеничного борошна
100 г пшеничного борошна в/ґ
Велика дрібка солі
1 велике яйце
2 ст.ложки води
1 ч.ложка яблучного оцту

Начинка:
500 г баклажанів
600 г кабачків
400 г помідорів
400 г будь-якого твердого сиру (у мене моцарела, але можна гауду, чедер тощо)
Великий пучок зеленого базиліку
Оливкова олія для смаження
Сіль на смак

  1. Готуємо тісто: заморожене масло нарізать великими кубиками. Покласти у блендер, додати сіль та все борошно. Подрібнити до стану крихти. Додати решту інгредієнтів. Замішати тісто за допомогою блендера (я готую в Термоміксі: спочатку 5 секунд швидкість 9, потім 5 секунд швидкість 5). Готове тісто розділити на дві частини: на ¾ і ¼. Тісто загорнути в харчову плівку та відправити в холодильник.
  2. Баклажани та кабачки нарізати смужками. Обсмажити на грилі або на пательні з невеликим додаванням оливкової олії з обох боків. Помідори нарізати слайсами товщиною 0,5-0,7 см. Сир нарізати тонко.
  3. Розкачати більшу частину тіста. Сформувати дно та високі борти (до країв форми для запікання). У середину викласти в такому порядку: баклажан кабачок листя базиліку посолити помідор сир листя базиліку посолити баклажан кабачок посолити листя базиліку. Розкатати другу частину тіста, накрити пиріг, защипнути краї, посередині зробити хрестоподібний надріз. Важливо: базиліку має бути багатощоразу саме шар листя базиліку.
  4. Запікати пиріг у розігрітій до 180 градусів духовій шафі 45 хвилин. Після дати охолонути при кімнатній температурі. Подавати на стіл, можна разом із песто. Смачного!

P.S. Це тісто чудово зберігається довгий час. Ви можете його заморозити, а перед приготуванням розморозити у холодильнику.

Залишити відповідь

*

×
Товар додано в кошик

У кошику немає товарів.