Є 2 салати, які я влітку готую особливо часто. Це звичайний салат з помідорів, огірків, болгарського песто та цибулі з заправкою з соняшникової або оливкової олії першого віджиму (з краплею лимонного соку або бальзамічного оцту). А другий салат – ось цей, з тунцем та заправкою з песто.
Я обіцяла вам показати, що песто – багатофункціональний соус. І ось цей момент настав 🙂 Але спочатку нагадую вам, що песто – це не завжди базилік та кедрові горіхи. Тут ви знайдете мої рецепти песто:
Класичне песто
Песто з петрушки
Песто з м’яти
Мікс-песто з трав, які у вас є
Песто з зеленої цибулі
Обирайте будь-який рецепт та використовуйте для заправки салата!
Доречі, у цього салату є ще й багато варіацій – цілих 3 продукти ви можете додати за бажанням та у випадку наявності. Наприклад, фото салату зроблено в Італії, а там огірки важко знайти в наявності, особливо – смачні огірки. Тому в салаті немає огірка, хоча вдома я його завжди додаю. З оливками ситуація інша – діти не люблять. Тому часто роблю 2 порції, де різниця лише в оливках. Ось такий салат, який може бути різним не тільки завдяки песто, але й за рахунок самих інгредієнтів.
Рецепт:
100 г руколи
100 г тунця в оливковій олії
2 відварених яйця
1 великий помідор
1 болгарський перець
1/2 білої салатної цибулі
1 огірок (за бажанням)
50 г оливок (за бажанням)
50 г рікоти, звичайного або адигейського сиру (також за бажанням)
1 ст.ложка песто
1 ст.ложка оливкової олії
Сіль за смаком
Помідор, перець, огірок та яйця нарізати великими шматочками. Цибулю – четвертинками кілець. З оливок видалити кісточку.
Руколу змішати з тунцем, оливковою олією та песто. Додати овочі, яйця, сир, подрібнений руками. Посолити, перемішати та одразу ж подавати на стіл. Смачного!