Якщо ви хочете запіканку, що тане у роті, то цей рецепт для вас. Власне, я тому його й придумала – в мене були сир та кефір, стандартна запіканка трохи набридла, а сирники ми їли напередодні. Я змішала всі інгредієнти, додала яблука й отримала зовсім інший смак.
Хтось обов’язково скаже, що це солодкий омлет. Частково так воно і є, особливо якщо ви перетримаєте запіканку у духовій шафі. Але я люблю і сир, і яйця, і яблука, тож рецепт мені сподобався. А разом зі мною і моїм гостям, які приїхали до нас у цей самий день.
До речі, замість яблук можна додати й інші фрукти – наприклад, тверді груші або банани.
Рецепт:
450 г сиру
250 г несолодкого йогурту чи кефіру
6 великих яєць
100 г цукру
50 г борошна (вищого сорту, цільнозернового або рисового)
½ ч.ложка ванільної есенції
½ ч.ложка натертого мускатного горіха
½ ч.ложка солі
1 ч.ложка соди
1 ч.ложка вершкового масла
2 великі яблука
- Яблука нарізати тонкими пластинами. Форму для запікання намастити вершковим маслом. Викласти яблука одним шаром у форму.
- Сир, йогурт або кефір, яйця, цукор, борошно, ванільну есенцію, мускатний горіх, соду та сіль змішати в однорідну масу в блендері. Я все змішую в Термоміксі 20 секунд на швидкості 8.
- Залити яблука сирною масою. Яблука при цьому спливуть – так і має бути. Запікати у розігрітій до 180 градусів духовій шафі 50-60 хвилин. Дати повністю охолонути (запіканка впаде, так зазвичай і відбувається із сирною випічкою), розрізати та подавати зі сметаною. Смачного!