Найароматніше печиво готується на Новий Рік та Різдво!
Мій рецепт дуже простий. Ніяких складних інгредієнтів та процесів, ніяких водяних бань та рідкісних спецій. Все легко, але смачно.
Замісити тісто можна вручну, ну а якщо є комбайн, то тісто приготується за лічені хвилини.
Найскладніше у цьому печиві (і не тільки у моєму рецепті, але й усій подібній випічці) – це не перетримати печиво і готувати його при певному температурному режимі. Якщо це печиво не встигне запіктися за 10 хвилин – все, буде тверде. У своїй духовій шафі я готую його при температурі 180 градусів. Але якщо ви готуєте печиво вперше, то дуже раджу ставити на всі 190 градусів. Імбирне печиво повинно злегка підрум‘янитися по краях, але не стати твердим посередині. Це дуже важливий момент, пересУшите – і отримаєте тверде печиво. Тому під час випічки не відходьте від духової шафи, щоб не пропустити готовність печива.
Це імбирне печиво дуже добре зберігається: просто покладіть його в жорстяну або скляну банку з кришкою.
Хочете приготувати найпростіше печиво? Рецепт ТУТ
Рецепт:
2 склянки / 260 г борошна вищого сорту
1 яйце
20 г вершкового масла
2 ст.ложки меду
3 ст.ложки коричневого цукру
3 ст.ложки молока
1 ч.ложка з верхом імбиру у порошці
1 ч.ложка з великою гіркою кориці
½ ч.ложки мускатного горіху свіжого помолу
Цедра 1-го апельсину
½ ч.ложки розпушувачу
Цукрова пудра для прикрашання
- Змішати просіяне борошно, імбир, корицю, мускатний горіх, цедру апельсина та розпушувач.
- В сотейнику на маленькому вогні довести до однорідності вершкове масло, мед, молоко та цукор.
- У борошно зі спеціями вбити яйце та перемішати. Потім, вимішуючи тісто, влити рідку вершково-медову масу та замісити тісто. Тісто вийде липким, але це нормально, не хвилюйтеся, розкатувати його буде зручно.
- Присипати поверхню борошном та розкачати тісто в пласт товщиною 0,5 см. Із допомогою різноманітних формочок сформувати печиво.
- Випікати печиво в розігрітій до 180 градусів духовій шафі на режимі конвекції 8 хвилин. Якщо у вашій духовій шафі немає режиму конвекції, збільшіть температуру до 190 градусів (у деяких випадках до 200).
- Готове печиво охолодити до кімнатної температури. За бажанням посипати цукровою пудрою. Смачного!