Спаржа із сирним бешамелем

Вважаєте себе гурманом? Цей рецепт точно для вас!!!
Не памятаю, в якій країні я вперше спробувала спаржу. Можливо, в Бельгії або у Франції. Але я назавжди запамятала цей смак і тепер залюбки готую спаржу вдома. Цей рецепт чомусь асоціюється у мене з Нідерландами. Там я теж замовляла спаржу в якомусь ресторані. Щільний сирний соус і хрусткі грінки в поєднанні з бланшированою спаржею це просто чарівно!

Якщо вже я згадала про Нідерланди, то маю сказати спаржа також смакує з голандським соусом, його рецепт ТУТ.  

Рецепт:
500 г фіолетової або зеленої спаржі
5 скибок улюбленого хліба
30 г вершкового масла
30 г / 1 ст.ложка борошна
250 мл молока
100 г сиру Едам
½ ч.ложки мускатного горіха, краще свіжого помелу
½ лимона
Сіль на смак

  1. За допомоги ножа-економки очистити нижню частину спаржі від жорсткої шкірки.
  2. Скибки хліба розрізати навпіл і підсушити в розігрітій до 200 градусів духовій шафі 10-14 хвилин.
  3. Приготувати соус: у сотейнику розтопити вершкове масло, додати борошно і підсмажувати його на середньому вогні, помішуючи. Коли зявиться легкий горіховий запах, додати тепле молоко і добре перемішати соус віничком, щоб не було грудочок. Додати мускатний горіх. Коли соус нагріється до бульбашок і загусне, додати дрібно нарізаний або натертий сир, перемішати до розплавлення сиру і зняти з вогню. Перевірити на сіль і досолити у разі потреби.
  4. У глибокій пательні нагріти підсолену воду разом із розрізаним на декілька частин лимоном. Коли вода закипить, додати спаржу і варити 2-3 хвилини залежно від товщини спаржі (я варила 2 хвилини).
  5. Готову спаржу викласти на тарілку до грінок, соус налити в соусник і подавати до столу. Смачного!

Залишити відповідь

*

×
Товар додано в кошик

У кошику немає товарів.