Це мій улюблений сніданок останні 2 місяці.
Він просто ідеальний, дуже ситний і навіть корисний. Додайте до нього будь-який овоч і шматочок фрукта — і більше нічого не потрібно для прекрасного початку дня! Хіба що філіжанка кави 🙂
Але от готувати яйця скрембл (або, як їх називають у Британії, scrambled eggs) не так вже й просто. Дивіться відео — я дуже старалася, щоб вам було видно, який вигляд має консистенція цієї страви.
Давайте спочатку опишу обов’язкові кроки перед приготуванням цього сніданку:
- Сотейник із товстим дном, невеликий, із зручною ручкою
- Заздалегідь підготуйте всі інгредієнти і поставте їх поряд із плитою
- Заздалегідь розбийте та змішайте яйця
Ну а далі потрібно просто постійно слідкувати за приготуванням, регулювати вогонь, іноді навіть знімати сотейник із плити. І все це для того, щоб добитися ідеальної консистенції — кремової та трохи вологої.
Нічого складного, один раз спробуєте — і все вийде! Готуватиметься ця страва 6 хвилин — ось як можна швидко зробити ідеальний сніданок!
Яйця Бенедикт — ще один смачний сніданок. Щоправда, готується довше…
Рецепт (2 великі та ситні порції):
6 яєць
1 ст.ложка сметани
Маленький шматочок вершкового масла
Оливкова олія для змащування сковороди
4 скибки хліба
Чорний перець на смак
Сіль на смак
- Яйця розбити в миску і перемішати їх виделкою.
- Сотейник і сковороду-гриль поставити на вогонь. У сотейник покласти вершкове масло, сковороду побризкати оливковою олією. Розігріти.
- Яйця додати в сотейник і, помішуючи столовою ложкою (і навіть злегка зішкрябуючи яйця з дна), готувати їх приблизно 3 хвилини. Не відходьте, мішайте, регулюйте температуру плити — перші хвилини можна готувати на високому вогні, але потім його потрібно зменшити наполовину. Принцип із вогнем простий: що ближче до кінця приготування, то менше вогонь.
- У цей час на сковороді-гриль підсушуємо хліб з обох боків.
- Коли яйця загустіють, додайте сметану і перемішайте.
- Солити і перчити страву потрібно наприкінці, коли яйця майже готові.
- На тарілку викладіть грінку, а зверху — яйця скрембл. Не чекайте, поки вони охолонуть — ці яйця смачні саме в гарячому вигляді. Смачного!