Домашні батончики “Баунті”

Як я хотіла приготувати домашні батончики Баунті. Причина проста – я дуже люблю поєднання кокосу та шоколаду. Але всім відомі Баунті занадто солодкі для мене, та й склад там, м’яко кажучи, не дуже. А в моїх батончиках цукру немає взагалі, та й згущеного молока, яке багато хто додає до цього десерту, також немає. Виходить, що ці батончики можна навіть назвати корисним десертом!
Але вийшли смачними мої батончики Баунті далеко не з першого разу. Коротко про мої помилки на шляху до ідеального рецепту:

    • Я довго підбирала замінник цукру. Стевія, яка здавалася мені на початку ідеальним варіантом, категорично не пасувала до кокосу – чесно, це був найгірший з моїх експериментів з батончиками. Використовувати треба тільки підсолоджувач у рідкому вигляді!
    • Ще великою помилкою стало моє бажання зробити батончики Баунті дієтичними. На початку я дуже не хотіла додавати кокосову олію. Але виявилось, що без олії це не батончики, а справжній крихкий жах.

Й окремо напишу про кокосову м’якіть. Кокосова м’якіть – це серединка кокосу.  Не того, який свіжий та зеленого кольору, а коричневого. Зараз такі кокоси продаються у багатьох магазинах і коштують дуже дешево. Так ось ці кокоси я очищую від жорсткої шкаралупи (мені допомагають син або чоловік, а їм – шуроповерт або викрутка), потім зрізаю тонку коричневу шкурку. Й використовую для рецепту білу м’якіть.

Любите кокосову випічку? Тоді вам сподобається рецепт кокосового печива.

Рецепт:
100 г кокосової стружки
100 г кокосової м’якоті
100 г кокосової олії кімнатної температури
60 г кокосових вершків
2 ст ложки сиропа агави або рідкого меду з нейтральним смаком
100 г чорного шоколаду
50 мл молока, я використовувала кокосове

  1. Кокосову м’якіть скласти в потужний блендер і максимально подрібнити. В ємності змішати м’якіть, стружку, кокосову олію (вона має бути рідкою), кокосові вершки та сироп агави/мед. Ретельно перемішати все руками. Я весь цей процес від початку до кінця роблю в Термоміксі: подрібнюю кокосову м’якіть 5 секунд на швидкості 10, додаю решту інгредієнтів і вимішую 1 хвилину на режимі Тісто.
  2. З кокосової маси сформувати батончики. Викласти їх на тарілку й поставити в морозилку на 3-4 години (можна більше).
  3. Розтопити на водяній бані шоколад з молоком. Кожний батончик занурити в шоколад, викласти на решітку й дати шоколаду повністю охолонути. Смачного!

Залишити відповідь

*

×
Товар додано в кошик

У кошику немає товарів.