Рагу, в основі якого найзвичайнісінький корінь селери! І результат настільки смачний, що просто хочеться сказати: селера — найбільш недооцінений овоч з усіх, що продаються у наших магазинах. Її часто оминають, купуючи іншу городину. Проте я вас переконуватиму в тому, що селера таки варта місця на вашому столі!
Тепер про страву. Для її приготування вам потрібна або сковорідка ВОК (я використовувала саме її), або ваша найбільша та найглибша сковорода, або чавунний казан. Готувати ми будемо швидко, і тільки із цими видами посуду зможемо досягти потрібного ефекту!
І ще момент. Щоб вийшло красиве фото страви, селеру та моркву я натерла на терці. Проте на кожен день я роблю інакше: подрібнюю у Термоміксі на швидкості 5 протягом 5 секунд. І такими шматочками додаю 🙂
Якщо ви ще не куштували запіканку із селери, дуже раджу!
Рецепт:
400 г кореня селери
400 г моркви
1 велика (150 г) цибулина
200 г замороженої кукурудзи
100 г помідорів черрі або 1 ст.ложка томатної пасти
300 г цвітної капусти або броколі, або їх суміш
Кріп або петрушка на смак
3-4 ст.ложки олії для смаження: рафінованої оливкової або олії виноградної кісточки
Сіль та червоний перець чилі у пластівцях на смак та на бажання
- Селеру та моркву очистити та натерти на великій терці. Капусту розрізати на маленькі суцвіття. Цибулю — кільцями.
- Сковорідку з олією розігріти на максимальному вогні. Вогонь весь час приготування має бути великим — ми будемо готувати швидко. Додати одночасно моркву, селеру та цибулю. Смажити, постійно помішуючи, 7-8 хвилин. Коли овочі зменшаться в об’ємі та стануть м’якішими, додати капусту, заморожену кукурудзу та зелень кропу або петрушки. Смажити все разом, помішуючи, ще 5-7 хвилин. У кінці додати нарізані навпіл помідори або пасту, сіль та гострий перець, перемішати ще раз, зняти сковорідку з вогню, накрити кришкою та залишити щонайменше на 15-20 хвилин. Страва готова, смачного!
Дуже смачно! готувала вже не один раз. Дякую