Ароматні гриби у ніжному вершковому соусі — чудова страва на кожний день.
Я додала до грибів досить багато цибулі, але, щоб страва залишалася ніжною, я трохи схитрувала, використавши три види цибулі. Якщо у вас немає всіх трьох видів, не страшно — можете вибрати будь-які два.
І трошки похвалюся — для приготування цієї страви я використала гливи, які ми виростили самі. Це завжди величезна насолода готувати їжу з власних продуктів, оскільки впевнений у якості та екологічності на 100%. Крім того, гриби дуже свіжі — а отже, і страва набагато ароматніша.
Любите гриби? Можна приготувати вареники з картоплею та грибами.
Рецепт:
1 кг глив
1 ріпчаста цибуля середнього розміру
1 велика цибуля-порей
2 цибулини шалот
200 мл вершків жирністю 15 або 20%
½ ч.ложки мускатного горіха
½ ч.ложки білого перцю
10 г вершкового масла
2 ст.ложки оливкової олії
Сіль на смак
- Гливи нарізати пластинами. Всю цибулю — тонкими напівкільцями.
- Розігріти вершкове масло й оливкову олію, додати всю цибулю і, помішуючи, довести її до прозорості на середньому вогні. Додати гливи, посолити, перемішати і накрити сковороду кришкою. Тушкувати гриби 10 хвилин на середньому вогні. Потім відкрити кришку і випарувати зайву рідину.
- Додати вершки, мускатний горіх і білий перець. Щойно вершки почнуть закипати, одразу ж зняти гриби з вогню. Вершкові гливи смачні як гарячі, так і холодні. Смачного!