Головні герої цієї страви — імбир, часник та зира!
Не овочі, а саме ці продукти! Тому що для цього рецепту вам знадобляться найпростіші та найдоступніші овочі. Більш того, якщо, приміром, ви не маєте баклажанів, можна замінити їх шампіньйонами. І навпаки — шампіньйони баклажанами. Все у рівній кількості.
Оскільки цей рецепт я придумала для Посту, то хочу пояснити важливий момент про баклажани. Справа в тому, що я заморожую сезонні баклажани з літа. Запікаю у духовій шафі, очищую від шкірочки, а потім заморожую порційно. Зимою просто розморожую та перетворюю в улюблену страву — рагу або пхалі. Але рецепт я написала не для заморожених баклажанів, а для свіжих. У будь-якому разі, можливо, моя порада з приводу заморозки баклажанів вам знадобиться, і ви насолоджуватиметесь цими овочами будь-якої пори року!
Рецепт:
300 г шампіньйонів
300 г баклажанів
150 г болгарського перцю
150 г ріпчастої цибулі
0,5 л томатного соку
5 зубків часнику
2 см кореня імбиру
2 ст.ложки меду
1 ч.ложка зири
2 ст.ложки концентрованого соєвого соусу або соусу Coconut Aminos
Улюблена олія для смаження — у мене це виноградна
Сіль на смак
Кунжут для присипки
- Баклажани очистити від шкірочки. Потім баклажани та шампіньйони нарізати навпіл, а потім тонкими слайсами. Цибулю та болгарський перець — напівкільцями.
- Розігріти олію у великій сковороді. Додати одночасно всі нарізані овочі та смажити їх без кришки на середньому вогні, регулярно помішуючи. Це забере у вас близько 30-35 хвилин.
- Часник та імбир натерти на терці і додати їх до томатного соку разом із медом, зирою та соєвим соусом. Ретельно перемішати. Соусом залити овочі, накрити сковорідку кришкою та протушкувати 10-15 хвилин на середньому вогні. Подаючи, посипати кунжутом. Смачного!