Саме молодий ревінь. Так, саме він, що росте весною, найкорисніший та смачний ревінь. Чим спекотніше ставатиме надворі, тим жорсткішим він буде, і тим більше щавелевої кислоти у ньому буде накопичуватися. А зараз ревінь найсмачніший, у міру кислий, ніжний та дуже соковитий!
Сьогодні я вам розповім, як приготувати звичайний ревеневий компот. Тому що ми готуємо компоти з усіх фруктів, але ось про ревінь часто забуваємо. Компот з ревеню слід варити трохи не так, як варять звичайний компот. Є ще один нюанс – я вам запропоную рецепт компота для тих, хто до ревеню відноситься спокійно або ж взагалі не любить. Такий собі універсальний компот. А ось якщо ви фанат ревеню, вам просто потрібно збільшити його кількість у 2 рази.
А, до речі! До компоту з ревеню чудово підійде пиріг з нього ж 🙂
Рецепт:
400 г ревеню
100 г цукру
Сік ½ лимону
2 літри води.
- Ревінь промити та нарізати великими кубиками. Залити ревінь холодною водою, додати цукор та поставити на вогонь.
- Довести компот до кипіння, прокип’ятити 5 хвилин, додати лимонний сік та вимкнути вогонь.
- Коли компот охолоне, обов‘язково процідіть його через дрібне сито. І не забувайте, що з пирогом ще смачніше. Смачного!
Коментарі · 1