Давайте поговоримо про овочеві супи.
Овочеві супи на мій особистий подив люблять далеко не всі. В принципі, причина зрозуміла – часто овочеві супи нейтральні за смаком та й наїстися ними важко.
Щоб прибрати ці недоліки, можна використовувати два прийоми. Перший – додавати вершки. Звичайні чи кокосові. Другий – додавати гриби. В грибах міститься багато білку, що дозволяє відчувати ситість після прийому їжі.
Але сьогодні я не буду використовувати вершки та гриби. А буду – молоко та твердий сир. Наш овочевий суп вийде густим, дуже поживним И точно смачним. До такого супу все, що потрібно – це свіжий хліб. І ваш обід чи вечеря стануть бездоганними.
Рецепт (4 порції):
2 зелених цуккіні загальною вагою біля 400 г
3 картоплини
1 велика цибулина
3 зубчики часнику
250 г твердого сиру (підійде російський, голландський, гауда – всі, що гарно плавляться)
0,5 л молока жирністю 3,2%
0,7 л артезіанської води «Краплинка»
2 ст.ложки оливкової олії
Дрібка білого перцю
2 дрібки сушеного базиліку
Сіль за смаком
- У каструлі на розігрітій оливковій олії на середньому вогні тушкувати подрібнену цибулю та часник з перцем й базиліком під закритою кришкою. Коли цибуля стане прозорою, додати нарізані кубиком цуккіні та картоплю та тушкувати овочі разом ще 15 хвилин.
- Додати 0,7 л води «Краплинка» (я завжди використовую якісну воду для приготування їжі – напевно саме тому люди постійно цікавляться, чому мої страви такі смачні), посолити та варити суп ще 10 хвилин. Після цього подрібнити суп блендером.
- До супу долати сир та молоко. Зменшити вогонь та варити суп, постійно помішуючи, доки весь сир не розвинеться. Увага: суп не має кипіти! Якщо ви помічаєте перші бульбашки на поверхні, одразу ж виключайте суп! Я готую в Термоміксі весь суп від початку до кінця й просто виставляю 98 градусів, як температуру приготування, до того ж Термомікс сам мішає суп. Якщо ж цієї диво-машини немає, треба буде слідкувати за процесом.
- Готовий суп розлити по тарілках, присипати зверху сиром. Подавати з грінками або свіжим хлібом. Смачного!