М’яке песто з міксу трав

Якщо ви думаєте, що песто це завжди базилік, то я вас розчарую. Песто це лише спосіб приготування, який передбачає розтирання інгредієнтів, в ідеалі в камяній ступі. Тому песто може бути дуже різноманітним. Тільки в мене ви знайдете класичне пестопесто з петрушкипесто з мяти і навіть цибулеве песто.
Але сьогодні я вирішила показати вам рецепт песто з цілого набору трав. Причому обмовлюсь одразу, я взяла ті трави, які росли на моєму городі на даний момент часу. Наприклад, базилік ще не виріс ну то й що, і без нього впораюсь. Давайте я вам перелічу можливі трави, а ви потім будете орієнтуватися тільки загальними обємами, які потрібні для цього рецепту. Отже, трави для песто:

  • Зелений базилік
  • Петрушка
  • Кріп
  • Фенхель
  • Мята
  • Кінза
  • Тархун
  • Рукола
  • Зелена цибуля

Тепер щодо способів вимірювання. Не думаю, що вам буде зручно вимірювати трави в грамах. Та це і не потрібно. Будемо орієнтуватися жменями. Руки у всіх різні, я розумію, але завжди можна зробити песто більш рідким або густим завдяки додаванню оливкової олії.
Так, за рахунок додавання різних трав, смак у цього песто виходить більш мякий. Таким песто можна заправляти супи, салати і пасту, змащувати бутерброд, у нього смачно занурювати сир. Таке песто подобається дітям тож цей варіант я вважаю чудовим способом привчити дітей до зелені!

Рецепт:
5 жмень трав, бажано різних (у мене: петрушка, кріп, кинза, мята, руккола)
100-150 мл оливкової олії extra virgin
Жменя натертого сиру пармезан (можна замінити для цього рецепту на сир «Старий голландець»)
Жменя волоських горіхів (або будь-яких інших на ваш смак)
Зубчик часнику
Велика дрібка солі

У блендер налити 100 мл оливкової олії, додати вимиту та обсушену зелень, зубчик часнику і дрібку солі. Подрібнити до отримання однорідної маси. Додати горіхи і знову подрібнити. Додати сир подрібнити. На бажання додати оливкову олію і перемішати. Зберігати до 5 днів у холодильнику. Смачного!

Залишити відповідь

*

×
Товар додано в кошик

У кошику немає товарів.