Пиріг із ревенем та заварним кремом

Ревінь це фрукт чи овоч? Не дивлячись на те, що його традиційно використовують для пирогів, десертів та компотів, це овоч! Погодьтеся, візуально ревінь схожий на стеблеву селеру. Ось тільки смак кардинально інший кисло-солодкий, трохи навіть засолодкий, і дивовижно ароматний!
Сьогодні я хочу поділитися рецептом відкритого пирога з ревенем та ніжним заварним кремом — хрусткий корж, ніжний крем та кислий ревінь зверху. Насолода!

Рецепт (із розрахунку на форму діаметром 24 см):
300 г ревеню

Тісто:
80 г вершкового масла
100 г пшеничного борошна вищого ґатунку
100 г пшеничного цільнозернового борошна
1 яйце невеликого розміру
60 г сметани
50 г цукру
Цедра 1-го лимона
Дрібка солі
Сода на кінчику ножа

Заварний крем:
500 мл молока
4 яєчних жовтка
130 г цукру
50 г крохмалю
Дрібка солі
1 ч.ложка ванільної есенції

  1. Готуємо тісто. Холодне вершкове масло нарізати кубиками. Покласти у блендер, додати сіль, цукор, цедру та все борошно. Подрібнити до крихти. Додати яйце, сметану та соду, вимішати тісто до однорідного стану. Готове тісто сформувати у кулю, завернути у плівку та охолодити в холодильнику 1 годину або більше.
  2. Готуємо крем. Змішати ложкою жовтки, цукор, сіль та крохмаль. Додати молоко в каструлю та варити крем на маленькому вогні до загустіння. Це забере близько 15 хвилин. У кінці додати ваніль та перемішати.
  3. Ревінь очистити від жорстких волокон та нарізати шматочками.
  4. Тісто разкатати у коло діаметром близько 27-28 см (щоб сформувати дно форми й 3-4 см країв) та викласти у форму для випікання. Зверху покласти папір для випікання та рівномірно будь-яку непотрібну крупу/квасолю/горох. Запікати все разом 15 хвилин за температури 180 градусів. Дістати крупу та пергамент, викласти у пиріг крем, зверху прикрасити ревенем. Запікати все разом ще 30 хвилин. Подавати на стіл повністю охолодженим. Смачного!

Залишити відповідь

*

×
Товар додано в кошик

У кошику немає товарів.