Це печиво не тільки пісне, але ще й без глютену та лактози!
Коли готуєш пісне печиво, перше, з чим треба визначитися – це жир, який буде використовуватися для тіста. Вершкове масло та смалець, котрий, до речі, дуже часто використовують для безлактозної випічки, не підходять. Оливкова олія підходить, але я хотіла приготувати пісочне печиво, а воно потребує іншого жиру. Тому я обрала кокосову олію – добре, що зараз її досить просто купити (де я купую кокосову олію читайте після рецепту).
І звичайно потрібно визначитися з борошном. Признаюсь чесно, це печиво можна спекти з додаванням не тільки кукурудзяного борошна, як зробила я, але і пшеничного будь-якого гатунку. Адже кукурудзяне – досить складне борошно в роботі, печиво сформувати значно важче, та й печиво виходить суховатим. Я саме таке й хотіла, до чаю, какао, йогурту або компоту воно просто ідеально підходить. Але ви можете не шукати кукурудзяне борошно, а використати те, яке є у вас дома.
Рецепт кукурудзяного печива з чабрецем
Рецепт:
300 г кукурудзяного борошна
100 г кокосової олії
150 г кокосових вершків
100 г фініків
30 г коричневого цукру
½ ч.ложка меленого сушеного імбиру
½ ч.ложка кориці
½ ч.ложка солі
- Кокосову олію та вершки нагріти до рідкого стану.
- Фініки очистити від кісточок і нарізати невеликими шматочками.
- Змішати всі інгредієнти та вимісити однорідне тісто. Воно не буде тримати форму, а буде трохи розсипатися – це нормально. Відокремте руками невеликий шматочок тіста і скатайте кульку, яка буде тримати форму. Його розмір – великий волоський горіх. Злегка приплюсніть його та викладіть на деко для запікання.
- Випікати печиво в розігрітій до 190 градусів духовій шафі 20 хвилин. Повністю охолодіть і тільки потім пробуйте. Смачного!
P.S. Про кокосову олію. Купую її і не тільки у відомому американському магазині iHerb. Дуже раджу. Доставка в Україну до 2-х тижнів, я замовляю на відділення Нової Пошти. Якщо хочете отримати 5% знижки, скористайтеся моїм промокодом: ACU2950