Ніколи ще гарбузове печиво не було таким популярним, як після успіху мого гарбузово-лимонного печива, який отримав безліч позитивних відгуків!
Сьогоднішній рецепт не схожий на лимонну версію. Але є в них і щось схоже: як зазвичай, я ховаю специфічний смак гарбуза та не використовую формочки для печива — просто викладаю тісто ложкою на деко.
Для цього рецепта я також підготувала блок з інгредієнтами, які можна використовувати замість зазначених:
- Кокосовий цукор надає печиву карамельного смаку, але його можна замінити звичайним або ж фініковим цукром
- Вершкове масло можна замінити кокосовою олією
- Горіхи пекан можна замінити волоськими горіхами або фундуком
- Пшеничне цільнозернове борошно можна замінити борошном вищого ґатунку
- Мигдалевий екстракт можна і не додавати
А тепер і сам рецепт!
Рецепт (2 деко печива):
200 г гарбуза
125 г кокосового цукру
1 велике яйце
100 г вершкового масла кімнатної температури
50 г горіхів пекан + горіхи для прикрашання
100 г цільнозернового пшеничного борошна
130 г пшеничного борошна вищого ґатунку
1,5 ч.ложки розпушувача
1 ч.ложка мигдалевого екстракту
Велика дрібка солі
- Сирий гарбуз подрібнити максимально блендером або натерти на дрібній терці.
- Горіхи нарубити ножем великими шматочками
- Змішати гарбуз, цукор, сіль, яйце, мигдалевий екстракт та вершкове масло. Перемішати до однорідної маси. Додати нарублені горіхи, все борошно, розпушувач та вимішати густе тісто.
- Деко застелити пергаментом. За допомогою двох столових ложок викласти тісто на деко на відстані 5 см один від одного, прикрасити цілими або подрібненими горіхами. Випікати 15-20 хвилин за температури 180 градусів. Дати повністю охолонути і тільки потім подавати з чаєм, како або ж з кавою. Смачного!