Взагалі неважливо, яка у вас риба! Ви можете приготувати хоч річкову, хоч морську. Але я все ж таки напишу вам перелік риби, яку ви точно можете використовувати.
Річкова риба:
Карп
Білий амур (саме його використовувала я)
Товстолобик
Судак
Щука
Сом (але тільки невеликого розміру, щоб був менш жирний)
Морська риба:
Хек
Морський окунь
Форель
Сьомга (бажано невеликого розміру, щоб була менш жирна)
Горбуша
Особисто я вважаю, що для цього рецепту не потрібно використовувати дорогу рибу. Навпаки, підійде щось більш бюджетне або ж із кісточками — їх ми легко приберемо.
Любите рулети? Спробуйте мій м’ясний рулет.
Рецепт:
1 кг риби тушкою (у мене — білий амур) або 700 г філе риби
100 г кисломолочного сиру
1 великий солоний огірок
3 яйця
1 цибуля порей
3-4 ст.ложки оливкової олії
50 г панірувальних сухарів
1 пучок кропу
1 ч.ложка сушених подрібнених томатів (необов’язково)
Сіль на смак
- Рибу покласти в каструлю, залити водою, довести до кипіння, накрити кришкою, зняти з вогню та дати охолонути. Розібрати рибу, що охолола: прибрати всі кісточки, плавники, голову та шкірку.
- 2 яйця відварити круто.
- Цибулю порей нарізати напівкільцями. На пательню налити оливкову олію, додати цибулю порей та тушкувати під закритою кришкою на середньому вогні 10 хвилин.
- Відварену рибу подрібнити у м’ясорубці або у блендері (я використовую Термомікс, 4 секунди, швидкість 6). Додати до рибного фаршу тушковану цибулю, кисломолочний сир, панірувальні сухарі, нарізаний кріп, сушені помідори, сіль та сире яйце. Перемішати фарш ложкою до однорідності.
- Відварені яйця розрізати на четвертинки. Огірок розрізати уздовж навпіл, а потім кожну половинку ще раз уздовж навпіл.
- Розкласти харчову термоплівку або фольгу, щоб вийшов прямокутник у 1,5 рази більше аркуша А4. Викласти зверху прямокутник з рибного фаршу 30х20 см. Відступити 5 см від довгого краю та викласти рядок з яєчних четвертинок. Поруч викласти огірки. Завернути рулет за допомогою плівки/фольги. Готовий рулет обгорнути тою самою плівкою/фольгою. Якщо використовуєте плівку — краї зав’яжіть на вузли, а фольгу просто ретельно защипніть. Рибний рулет можна готувати 35 хвилин у пароварці або ж такий самий час у духовій шафі, розігрітій до 180 градусів. З готового рулету зняти плівку/фольгу, дати рулету повністю охолонути та подавати на стіл. Смачного!
А можна каперси замість огірка?
думаю, що з каперсами буде дуже смачно!