І з дуже оригінальною заправкою 🙂
Ті, хто давно мене читають, знають мою любов до ситних салатів. Тому що ситний салат – це 3 в 1: і основне, і гарнір, і, власне, салат.
Я прекрасно розумію, що це для мене, для жінки, прекрасний варіант. Для чоловіків (як і для дітей, що ростуть) ситний салат – так, доповнення до решти їжі. Тим не менше, якщо салат ситний, то доповнення можна зробити простішим, наприклад, приготувати телятину по-східному.
Не дивлячись на всю ситність цього салату, він виходить досить свіжим за рахунок додавання свіжого огірка та кисло-солодкого яблучка. Ну і гостра заправка йому дуже підходить! Якщо не хочете гостру заправку, просто приберіть тайський соус з заправки.
Рецепт:
300 г пекінської капусти
100 г консервованого у власному соку тунця (шматочками)
2 відварених у мундирі картоплі
1 свіжий огірок
1 кисло-солодке яблуко
2 ст.ложки оливкової олії extra virgin
1 ч.ложка гострого тайського соусу
1 ч.ложка лимонного соку
Сіль на смак
- Картоплю очистити від шкірки і нарізати тонкими пластинами. Огірок нарізати довгими смугами з допомогою економки або тонкими кільцями по діагоналі. Яблуко нарізати тонкими слайсами.
- Приготувати заправку: змішати лимонний сік з оливковою олією і гострим соусом.
- Пекінську капусту крупно нарізати. Додати всі інгредієнти, включаючи тунця крупними шматочками, полити заправкою, посолити і дуже акуратно перемішати. Смачного!