Дуже весняний салат, в якому величезна кількість вітамінів і мінімум калорій. Салат, котрий не потребує ніяких доповнень, навіть основної страви. Ідеальна страва для всіх, хто хоче схуднути, але при цьому не готовий мучити себе несмачною їжею.
Хочу окремо сказати декілька слів, чому цей салат з курчам, а не з куркою. Причина проста: я купила декілька домашніх курчат і після варки їх м‘ясо стало настільки ніжним, що просто загубилося в салаті. Але ж саме цього я й хотіла: в цьому салаті головують овочі, а ніяк не птиця. Якщо ж ви хочете більш «м’ясний» і ситний салат, то можу запропонувати вам салат з куркою та карамелізованими яблуками – теж дуже смачно, але інакше.
Так, і не відмовляйтеся від цього рецепту, якщо в наявності тільки відварена грудка. Розберіть її на волокна, а потім наріжте та використайте для цього салату!
Рецепт:
150 г шпинату
2 відварені грудки курчати/ 1 відварена грудка курки
200 г помідорів чері
½ болгарського перцю
10 шт. редиски
Пучок зеленої цибулі
½ пучка петрушки
½ пучка кропу
4 ч.ложки французької гірчиці
100 г нежирної сметани
4 ст.ложки оливкової олії
Дрібка куркуми
Сіль на смак
- Шпинат і всю зелень помити і обсушити. Потім шпинат нарізати крупно, а всю зелень – дрібно.
- Помідори чері нарізати навпіл, редиску – пластинками, болгарський перець – смужками.
- Грудки курчати руками розібрати на волокна.
- Приготувати заправку для салату: змішати гірчицю, йогурт, куркуму і оливкову олію.
Всі інгредієнти змішати і заправити заправкою. Смачного!