Тофу для мене дуже складний продукт. Я розумію всю користь сої плюс, звичайно ж, для Посту цей продукт просто ідеальний. Але вживати тофу без додаткової обробки – маринування або грилування – особисто я не можу. Можливо, це моя особливість, але щось мені підказує, що не я одна вважаю тофу абсолютно несмачним сиром і придумую варіанти, як його полюбити.
І, зізнаюсь чесно, цей варіант існує. Для одного із рецептів в статті про салати з пекінською капустою я підсмажила тофу – і вийшло просто відмінно!
Сьогодні я теж смажу тофу. Правда без олії (пательня дозволяє, обов‘язково прочитайте цю статтю про вибір правильної пательні і ви теж зможете, як і я, економити на олії, але не економити на здоров‘ї). Шматочки сиру стають хрусткими та набагато смачнішими, ніж якщо їх не обсмажити.
Рецепт:
300 г червонокачанної капусти
100 г редису
100 г сира тофу
1 велике кисле яблуко
5 пір‘я зеленої цибулі
10 штук каперсів
2 ст.ложки лимонного соку
2 ст.ложки горіхової олії (у меня – волоського горіху)
Сіль на смак
- Каперси розчавити ножем, дрібно порубити, перетворюючи каперси в пюре. В ємність вичавити сік лимону, додати олію і каперси. Дати заправці трохи настоятися.
- Червонокачанну капусту нарізати досить дрібно. Додати велику дрібку солі і руками перем‘яти капусту, щоб вона пустила сік.
- Яблуко натерти на терці і змішати капустою.
- Редис нарізати пластинами, зелену цибулю – кільцями. Додати редис і цибулю до капусти, перемішати овочі, додавши заправку. За бажанням додати сіль.
- Сир нарізати кубиками та обсмажити на сухій сковороді. Викласти порційно на салат. Смачного!