Цей суп найнезвичайніший із всіх пісних, які я куштувала. І, до речі, смачним він у мене з першого разу не вийшов. Довелося готувати повторно, враховуючи припущені помилки.
Коротко про те, чому з першого разу суп вийшов несмачний. Справа в тому, що на ваші прохання я вирішила приготувати саме пісний суп, без жодного компоненту тваринного походження. Щоб зробити такий суп м‘яким і текучим, можна додати побільше картоплі або, як у випадку з пісним супом з печериць, кабачків. Я ж вирішила додати інший інгредієнт – заздалегідь відварений рис. Адже він також крохмальний, як і картопля! Чому б і ні 🙂
Але і тут все виявилося непросто. Шпинат з рисом – досить сумне поєднання. І щоб зробити його яскравим, я додала кокосові вершки, які якраз отримала з відомого сайту iHerb (клікайте сюди, щоб подивитись моє замовлення з цінами). Їх можна і у нас купити без проблем, але, якщо замовляєш не тільки вершки, то набагато вигідніше купувати екзотичну продукцію в Америці. Ще й з безкоштовною доставкою.
І ось тільки тоді, коли всі інгредієнти були підібрані у правильній пропорції, мій суп вийшов саме таким, яу я й хотіла 🙂
Рецепт (2 л супу):
200 г шпинату
2 картоплі середнього розміру
200 г відвареного рису
1 велика цибуля-порей
2 зубчики часнику
1 ч.ложка кокосової олії (якщо вершки розшарувалися на молоко і масло, використайте масло із вершків)
100 мл кокосових вершків
Сіль на смак
По дрібці чорного перцю, молотої гвоздики і мускатного горіху
- Часник нарізати дрібно, цибулю-порей – напівкільцями. Тушкувати овочі на кокосовій олії на самому маленькому вогні до м‘якості цибулі.
- Картоплю почистити і нарізати кубиком. Додати до цибулі і тушкувати при закритій кришці 10 хвилин на маленькому вогні. Потім додати воду до 1,5 л об’єму супу і варити все разом 15 хвилин.
- Додати шпинат і рис. Посолити, додати спеції. Варити 5 хвилин після закипання.
- Наприкінці додати кокосові вершки, довести до початку кипіння і вимкнути. Смачного!