Суп капусняк

У цього супу є передісторія.
Підписники сторінки у Facebook напевно пам‘ятають мій пост про те, як ми з сім‘єю їздили на вікенд в Чернігівську область і зупинялися в готелі Боршна. Там ми ще й вечеряли та снідали. І звичайно ж я познайомилась з кухарем ресторану, Раїсою Іванівною – найдобрішою жінкою, яка всі страви готувала в печі. Мені сподобалась абсолютно кожна страва, але від капусняка я просто не могла відірватися.
Що мене здивувало, так це те, що її капусняк був абсолютно некислий. А я дуже не люблю кислі супи.
Звичайно ж, я дізналась, у чому секрет їх капустняка. Як виявилось, що секрет не один, а цілих два. Перший – приготування в печі. Точніше навіть так: довге томління в печі. Вирішувати в домашніх умовах це питання нереально, але максимально наблизитися до результату все-таки можна – читайте уважно опис режиму приготування. Ну а другий секрет в тому, що свіжу капусту натирають на терці. Вона по максимуму віддає свій смак і, при цьому, практично розчиняється у супі.
Я приготувала капусняк дома згідно всім рекомендаціям, які я отримала. Вийшло на 90% схоже. 100% дасть тільки піч 🙂

Доречі, з капусти можна приготувати ще й бігос. Про нього ТУТ.

Рецепт (вихід – 4 л супу):
700 г білокачанної капусти
2 моркви середнього розміру
1 велика цибулина
250 г пшона
0,5 л томатного соку
1 л курячого бульйону (можна використати і концентрований овочевий бульйон, але я відварила гомілку домашньої курки і використала для капусняка як бульйон, так і м‘ясо без шкірки)
3 ст.ложки соняшникової олії
2 лаврових листа
Сіль на смак
Сметана, зелень і чорний перець свіжого помелу для подачі

  1. Цибулю і моркву натерти на тертушці. Розігріти олію, додати натерті овочі і на средньому вогні пасерувати їх до м‘якості. Потім додати томатний сік, накрити кришкою і тушкувати овочі 10 хвилин.
  2. Розігріти бульйон, додати в нього гарячу воду. Загальний об‘єм рідини повинен бути 3 літри. Довести до кипіння, посолити. Додати тушковані овочі, лаврові листки і промите пшоно. Варити суп 1 годину на мінімальному вогні при майже закритій кришці (у мене електроплита, варила на «2», кришка відкрита буквально на 1-2 мм).
  3. На тертушці натерти капусту. Додати в суп і продовжувати варити в тому ж режимі ще 1 годину. Наприкінці перевірте на сіль.
  4. Готовий суп обов‘язково подавайте зі сметаною, присипавши зеленню або чорним перцем свіжого помелу. Смачного!

Залишити відповідь

*

×
Товар додано в кошик

У кошику немає товарів.