Знаю, що сезонні салати завжди потрібні. Сьогодні покажу вам старий салат на новий лад.
В моєму дитинстві часто робили салат із натертого буряка з чорносливом та майонезом. Сьогодні я стараюсь уникати поєднання поживного буряку з таким жирним соусом як майонез. «Шуба» – виключення, правда і готую я її 2 раза на рік. До речі, якщо вже згадали про шубу, то нагадаю, що у мене ви можете знайти не тільки оселедець під шубою але й сьомгу під шубою!
Так ось, звичний буряковий салат я вирішила обіграти інакше: замість майонезу – корисну, але нейтральну на смак олію; а замість часнику – яскраву ноту у вигляді гранату!
Трохи більше про олію. Найпростіший варіант – це використати рафіновану соняшникову. Але, чесне слово, я не розумію цієї некорисної олії в салатах. Зовсім інша справа, якщо в салат додати виноградну або олію авокадо. Або більш ароматну олію волоського горіха – вона хоч і насиченого смаку, але підходить до цього салату. Приділіть увагу питанню олії і ви побачите, як цей простий інгредієнт може змінити вашу страву!
Рецепт:
4 запечені буряки середнього розміру
8 шт чорносливу
8 половинок волоського горіху
1 ст.ложки олії авокадо або виноградної олії або олії волоського горіху
4 ст.ложки зерен гранату
Сіль на смак
- Буряк очистити і натерти на великій терці.
- Горіхи нарубати ножем. Чорнослив нарізати смужками.
- Змішати буряк, горіхи, чорнослив, олію і сіль. Викласти в салатницю, зверху прикрасити зернами гранату. Смачного!