Сир – це мій найулюбленіший продукт останнім часом. Що я тільки не готувала: солодкі й солоні сирники, різні сирні кекси (до речі, рецепт дуже рекомендую, можна готувати з різними начинками, навіть з твердим сиром, без цукру, з різними видами борошна, і кожен раз це однаково чудовий результат!).
І окремим пунктом у цьому списку стоїть сирна запіканка. А вже скільки рецептів цієї запіканки можна знайти в інтернеті, що ж такого унікального у моїй? Скажу чесно – майже нічого! Готується вона, звичайно, 5 хвилин – ну і час на запікання. Борошно я використовую цільнозернове. Стручок ванілі натуральний, свіжий. І вирішила у цій страві забути про цукор. Взагалі. Мені він здався зайвим. Питання легко вирішується великою кількістю родзинок, ну а за бажанням завжди можна додати меду зверху, або присипати цукровою пудрою.
Хочу зауважити, що в сирну запіканку можна додавати розпушувач, а можна цього і не робити. В будь-якому випадку, сирна запіканка після охолодження найчастіше опадає. Це нормально, сирна випічка – досить важка, і для того, щоб вона залишалася пишною, треба зробити досить велику роботу: перетирати сир, збивати білки. Особисто в мене на ці процеси часу не вистачає:) але точно знаю, що моя запіканка смачна!
Рецепт:
2 яйця
800 г сиру жирністю 5%
150 г родзинок (вибирайте солодкі сорти родзинок)
130 г цільнозернового борошна
1 стручок ванілі
40 г вершкового масла
Велика дрібка солі
Вершкове масло для змащування форми
Цукрова пудра або мед для прикрашання
- Паличку ванілі розрізати навпіл та за допомогою ножа дістати все насіння.
- Яйця збити з дрібкою солі та ваніллю. Додати розтоплене вершкове масло і сир, перемішати. По 2 столові ложки додавайте борошно та ретельно вимішуйте, щоб розподілити рівномірно борошно. В кінці додайте родзинки та ще раз перемішайте.
- Форму для запікання змастіть маслом. Викладіть сирну масу і запікайте у розігрітій до 180 градусів духовій шафі біля 30 хвилин. Коли запіканка буде готова, почекайте, поки вона охолоне, та подавайте з медом та сметаною або присипте цукровою пудрою. Смачного!