Свіжий салат взимку?
Багато хто любить овочеві салати, але взимку кількість овочів скорочується, а якість тих що є, залишає бажати кращого.
Але ж салат зі свіжих овочів хочеться незалежно від сезону.
Що ж робити?
Мікрогрін – один з варіантів, як можна отримати вітаміни в будь-яку пору року. Мікрогрін – це пророщені насіння різноманітних рослин, наприклад:
- Редису
- Люцерни
- Соняшника
- Гороху
- Машу
- Гірчиці
- Рукколи
- Капусти
Ви можете купити мікрогрін у великих супермаркетах або магазинах органічної продукції. А можна виростити мікрогрін самостійно. Для цього потрібний або спеціальний пророщувач або формочка, на дно якої треба покласти трохи грунту, а зверху висипати насіння. Ну а потім просто бризкайте водою 2-3 рази в день та через тиждень-два, в залежності від культури, у вас буде готовий мікрогрін! Ну а потім готовий мікрогрін використовуйте для салатів, наприклад, за моїм рецептом!
Пророщене насіння можна використати і для основних страв, наприклад, для цієї оригінальної страви.
Рецепт:
200 г моркви
200 г редьки дайкон
25 г мікрогріна редиски
2 ст.ложки насіння льону
2 ст.ложки оливкової або лляної олії
1 ст.ложка лимонного соку (1,5 ст.ложки, якщо використовуєте лляну олію)
Сіль за смаком
- Моркву і дайкон очистіть та наріжте соломкою.
- Насіння льону злегка подрібніть за допомогою ступки або в кавомолці. Якщо немає ні ступки, ні кавомолки, просто пропустіть цей пункт рецепту.
- Змішайте всі інгредієнти, включаючи мікрогрін, олію та лимонний сік. Одразу ж подавайте на стіл. Смачного!