Прямо з Італії — салат із тунцем!
Можливо, ви бачили моє відео про покупку продуктів на італійському базарі. Про всяк випадок відео залишу трохи нижче. Так ось, на ринку я придбала зокрема й консервованого тунця. Він був зовсім не схожий на того тунця, якого я купую в Україні. На відміну від нашого, він був досить щільний і відмінно тримав форму.
З тунця можна приготувати велику кількість страв, приміром класичний салат Нісуаз. І це дійсно відмінний вибір, от тільки інколи хочеться чогось простішого. Вочевидь, позначився вплив італійців, які, по правді,віддають перевагу простій їжі, але при цьому надають величезне значення її якості.
Тому я приготувала салат, від смаку головного інгредієнта якого — тунця — не відволікають інші. Впевнена, вам сподобається!
Рецепт:
2 пучки салату нейтрального смаку
300 г помидорів черрі
1 болгарський перець жовтого кольору
200 г консервованого тунця
50 г витриманого італійського сиру: пармезану, пекоріно або грана падано
1 ст.ложка лимонного соку
1 ст.ложка бальзамічного оцту
2 ст.ложки оливкової олії extra virgin
Сіль на смак
- Помідори розрізати навпіл, перець — кубиками.
- Салатне листя вимити і обсушити. Додати овочі, лимонний сік, бальзамічний оцет, оливкову олію та сіль. Перемішати і викласти на блюдо.
- Тунця розділити на шматочки. Сир нарізати за допомогою ножа-економки. Викласти рибу і сир зверху салату. Одразу ж подавати. Смачного!