Рулет із будь-якої риби із солоним огірком

Взагалі неважливо, яка у вас риба! Ви можете приготувати хоч річкову, хоч морську. Але я все ж таки напишу вам перелік риби, яку ви точно можете використовувати.

Річкова риба:
Карп
Білий амур (саме його використовувала я)
Товстолобик
Судак
Щука
Сом (але тільки невеликого розміру, щоб був менш жирний)

Морська риба:
Хек
Морський окунь
Форель
Сьомга (бажано невеликого розміру, щоб була менш жирна)
Горбуша

Особисто я вважаю, що для цього рецепту не потрібно використовувати дорогу рибу. Навпаки, підійде щось більш бюджетне або ж із кісточками — їх ми легко приберемо.

Любите рулети? Спробуйте мій м’ясний рулет.

Рецепт:
1 кг риби тушкою (у мене — білий амур) або 700 г філе риби
100 г кисломолочного сиру
1 великий солоний огірок
3 яйця
1 цибуля порей
3-4 ст.ложки оливкової олії
50 г панірувальних сухарів
1 пучок кропу
1 ч.ложка сушених подрібнених томатів (необов’язково)
Сіль на смак

  1. Рибу покласти в каструлю, залити водою, довести до кипіння, накрити кришкою, зняти з вогню та дати охолонути. Розібрати рибу, що охолола: прибрати всі кісточки, плавники, голову та шкірку.
  2. 2 яйця відварити круто.
  3. Цибулю порей нарізати напівкільцями. На пательню налити оливкову олію, додати цибулю порей та тушкувати під закритою кришкою на середньому вогні 10 хвилин.
  4. Відварену рибу подрібнити у м’ясорубці або у блендері (я використовую Термомікс, 4 секунди, швидкість 6). Додати до рибного фаршу тушковану цибулю, кисломолочний сир, панірувальні сухарі, нарізаний кріп, сушені помідори, сіль та сире яйце. Перемішати фарш ложкою до однорідності.
  5. Відварені яйця розрізати на четвертинки. Огірок розрізати уздовж навпіл, а потім кожну половинку ще раз уздовж навпіл.
  6. Розкласти харчову термоплівку або фольгу, щоб вийшов прямокутник у 1,5 рази більше аркуша А4. Викласти зверху прямокутник з рибного фаршу 30х20 см. Відступити 5 см від довгого краю та викласти рядок з яєчних четвертинок. Поруч викласти огірки. Завернути рулет за допомогою плівки/фольги. Готовий рулет обгорнути тою самою плівкою/фольгою. Якщо використовуєте плівку — краї зав’яжіть на вузли, а фольгу просто ретельно защипніть. Рибний рулет можна готувати 35 хвилин у пароварці або ж такий самий час у духовій шафі, розігрітій до 180 градусів. З готового рулету зняти плівку/фольгу, дати рулету повністю охолонути та подавати на стіл. Смачного!

Comments · 2

Залишити відповідь

*

×
Product added to cart

Немає товарів у кошику.