Яблука, мариновані з болгарським перцем

Обовязково потрібно приготувати рівно 3 банки цієї консервації!
Я зараз поясню, чому саме ТРИ.
Все просто це стандартна порція для цього виду консервації. І вихід рівно 3 літрові банки.

Правду кажучи, ось уже як третій рік я готую мариновані яблука з перцем. Мені рідко вистачає часу на більш ніж одну порцію цієї консервації. Тому щорічно у мене рівно 3 банки: по одній на Новий рік, Різдво і 8 березня. І саме ці яблука з перцем наминають зі столу першими 🙂
До слова, цей рецепт від моєї хресної. Вона неабияка майстриня, і особливо їй вдається консервація. Це від неї я вперше дізналась, що вдома можна приготувати кетчуп, і потім приготувала цей соус по-своєму (мій рецепт кетчупу ТУТ). І це її мариновані овочі готую не тільки я, але й багато моїх підписниць. Тепер черга за яблуками, маринованими з болгарським перцем.

Рецепт:
1 кг кислих яблук, наприклад сорту антонівка
1 кг болгарського перцю (для краси краще брати перець червоного або жовтого кольору)
1 л води
3 лаврових листи
6 суцвіть гвоздики
15 горошин чорного перцю
100 г / 0,5 склянки цукру
1 ч. ложка солі
4-5 ст. ложки яблучного оцту

  1. Перці очистити від плодоніжок та насіння, розрізати кожний на 4 частини. Залити перці водою, довести до кипіння й варити на середньому вогні 5 хвилин.
  2. Яблука помити, очистити від насіння й також розрізати на 4 частини.
  3. У кожну стерилізовану банку покласти по лавровому листу, по 2 суцвіття гвоздики і по 5 горошин перцю. Потім щільно укласти в рівних пропорціях яблука та перці.
  4. Воду довести до кипіння і залити банки. Накрити кришками і залишити на 10 хвилин. Потім воду злити в сотейник, додати цукор і сіль і довести розсіл до кипіння. Наприкінці додати оцет, перемішати, потім одразу ж розлити розсіл по банках і закатати їх. Зберігати консервацію у прохолодному темному місці. Відкривати щонайменше за 1 місяць. Смачного!

Залишити відповідь

*

×
Товар додано в кошик

Немає товарів у кошику.