5 секретів ідеальної від КРАЩОГО піццайоло світу!

Секрети, про які я, любителька італійської кухні, навіть не здогадувалась!

Сьогодні я розповім вам все, про що дізналася від двох дуже відомих італійських шеф-кухарів про приготування піци на презентації літнього меню в ресторані Positano. Але спочатку про те, хто ці шеф-кухарі:

Энцо Кочча – один з найкращих пиццайол світу

Энцо Кочча – всесвітньо відомий піцайоло, який перетворив піцу у страву високої кухні, творець Ассоціації піцайоло Неаполю. Саме піцерія Енцо (у якій готують тільки піцу і нічого більше) рекомендована Мішленівським гідом до відвідування, якщо ви будете в Неаполі. Ну а якщо піцу хочеться, а ви в Києві, тоді приходьте в Positano, адже саме в цьому ресторані Енцо – піца-шеф!
Марко Черветті – бренд-шеф мережі “Сільпо” та Le Silpo, італійський шеф-кухар, родом з Венеції. Доречі, подивитись, як Марко готує піццу можна на його каналі.

Ну а тепер секрети, про які я дізналась…

Секрет 1.
Піца не обов‘язково повинна бути з помідорами!

Хороша новина для тих, хто не любить помідори! Це більше стосується дітей – я точно знаю, що далеко не всі признають цей овоч. Енцо пропонує нові цікаві безпомідорні варіанти, наприклад, піцу з песто із цуккіні. Або ж піцу з запеченою в печі картоплею, домашніми ковбасками, моцарелою і оливковою олією. І це далеко не всі варіанти. До речі, якщо вас зацікавило песто із цукіні, не забудьте підписатися на мою сторінку у Facebook, впевнена, що цього літа я приготую цю чудесну страву – не факт, що як в Positano, але…

Секрет 2.
Брускетта також може бути піцею!

Брускетта з песто з рукколи, помідорами чері та консервованим тунцем

Я, та й думаю багато з вас, звикли, що брускетта – це підсушений італійський хліб з якимись смаколиками. Наприклад, ось такий, як у цьому рецепті. Який же був мій подив, коли я дізналась, що для брускетти може бути використана основа для піци! Все просто – в печі випікається основа для піци, а потім зверху викладаються холодні інгредієнти. Розрізаєтьс брускетта як піца, шматочками. Що покласти зверху? Варіантів багато, Енцо запропонував приголомшливе песто з руколи з консервованим тунцем і базиліком.

Секрет 3.
Для справжньої італійської піци не потрібні італійські продукти!

Марко Черветті – бренд-шеф “Сільпо” та Le Silpo

Я часто чула про те, що в Україні неможливо приготувати справжню італійську піцу. Борошно не те, м‘ясо не те, сир не той… І навіть майже в це повірила. Поки не поговорила з шефами. Виявилося, що більшість продуктів – українські: і борошно, і свинина (Енцо її дуже хвалив), і навіть моцарелла, яку для Positano варять вручну в “Сільпо” під особистим наглядом Марко Черветті. З Італії привозять оливкову олію, помідори, анчоуси та ще деякі продукти. Але більшість продуктів – наші!

Секрет 4.
Піца випікається за дуже високої температури!

Температура у специальних печах для приготування піци – 350-400 градусов. У той час, як максимальна температура у більшості духовок всього лише 250 градусів. У спеціальній печі піца готується до 5 хвилин, а в духовій шафі – біля 20. Висновок простий: якщо готуєте вдома, то при найвищій температурі. Тоді й тісто хрустке, і скоринка м‘яка всередині.

Секрет 5.
Дріжжі для піци не потрібні! Або майже не потрібні 🙂

Піца Маргарита з чері, моцарелою, анчоусами та оливками каламата

Коли я вкусила перший шматочок піци в Positano, я одразу зрозуміла, що у тісті майже немає дріжджів. Хоча це дивно, дріжджі фігурують і в моєму рецепті піци, і в багатьох інших. Але не в піці одного з найкращих піцайол світу.
І я дізналася, чому. Тісто для піци готується 14 годин. 14 (!!!!!!!) В нього додають зовсім небагато дріжджів – менше граму на 10 кг тіста.
Я прекрасно розумію, що приготувати таке тісто може не те, що далеко не кожна господиня, але навіть не всі шефи. І в домашніх умовах це буде дуже трудоємко. Але я повинна була розповісти вам про цей факт!

Я ні в якому випадку не відмовляю готувати піцу вдома, я сама так роблю і буду робити! До того ж тепер я знаю секрети, які допоможуть приготувати ще більш смачну піцу! Ну а за еталоном італійської піци буду ходити в Positano 🙂

Залишити відповідь

*

×
Product added to cart

Немає товарів у кошику.